FOTO ⟩ 230 vaļi mistiski izskaloti Tasmānijas pludmalē tieši divus gadus pēc līdzīga notikuma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Trešdien, 21. septembrī, kādā nomaļā Tasmānijas pludmalē tika atrasti aptuveni 230 vaļi, no kuriem aptuveni puse ir miruši. Glābēji šobrīd cenšas sniegt palīdzību izdzīvojušajiem vaļiem, vēsta medijs "Vice", atsaucoties uz raidsabiedrību BBC.

Vaļi izskalojās okeāna krastā tieši divus gadus pēc smagākās vaļu izskalošanas Austrālijas vēsturē, kad gandrīz 500 vaļu tika atrasti pludmalē tieši tajā pašā vietā, kas pazīstama kā Elles vārti, Tasmānijas rietumu krastā. Tikai 111 no šiem vaļiem izdzīvoja.

Foto: 230 vaļi mistiski izskaloti Tasmānijas pludmalē tieši divus gadus pēc līdzīga notikuma

Vaļu izskalošana notiek daudzās vietās visā pasaulē, taču zinātnieki nav pārliecināti, kas tieši izraisa šo dīvainu parādību. Tiek vēstīts, ka cilvēku izraisītās klimata pārmaiņas var ietekmēt notikušo, jo okeāna siltākas temperatūras ietekmē mainās jūras un okeānu ekosistēmas.

"Fakts, ka mēs esam redzējuši līdzīgas sugas, tajā pašā vietā, tajā pašā laikā, kas atkārtojas saistībā ar izskalošanu krastā tajā pašā vietā, varētu liecināt par to, ka šeit varētu būt kādas vides problēmas," sacīja zinātniece Vanesa Pirota.

Tasmānijas amatpersonas ir brīdinājušas sabiedrību neiejaukties glābšanas darbos, ja vien netiks doti citi norādījumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu