Saeima remonta gaidās. Izraudzīta ēka, uz kuru pārcelsies deputāti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas ēka.
Saeimas ēka. Foto: Edijs Pālens/LETA

Izraudzīta ēka, uz kuru Saeimas remonta laikā pārcelsies deputāti. Tā kā arī bijušajā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājā Vecrīgā nepieciešams remonts, lai to pielāgotu parlamentāriešu vajadzībām, pārvākšanās notiks tuvāko gadu laikā, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Saeimas ēkas sienas ir saplaisājušas gan no ārpuses, gan iekšpuses. Daudzviet plaisas aizkrāsotas, vairākos kabinetos un gaiteņos ieiet aizliegts. Pēc veiktajām ekspertīzēm 80% kanalizācijas ir uz sabrukuma robežas.

"Šī ir valsts pirmā māja, ar ko sākas Latvija. Simtgade ir piedzīvota, tagad jādomā, kā atjaunot šo namu kopā ar visu Latviju," sacīja Saeimas priekšsēdētāja biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla ("Konservatīvie").

Sadarbībā ar "Valsts nekustamajiem īpašumiem" pēc ilgiem meklējumiem atrasta ēka, kurā uz laiku atradīsies parlaments. Tā ir bijusī VID māja, blakus Saeimai Smilšu ielā. Arī šai ēkai nepieciešams remonts. Galvenais - jāpārbūvē zāle, kurā vienlaicīgi var strādāt 100 deputāti.

"Plānots, ka Jēkaba ielai darbus uzsāks 2025. gadā. Loģiski, ka tas mums jāizdara tuvāko gadu laikā," norādīja NĪA valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Saeimas ēkas rekonstrukcija vērienīguma ziņā būs lielākā kopš neatkarības atjaunošanas.

Plašāk LTV sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu