Dzīve pēc tiesas. Saruna ar latviešu pāri, kuri, ceļojot ar motociklu Āfrikā, nāvējoši notrieca cilvēku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ ride.with.mimi

Latviešu ceļotāju pāris - Daniels un Māra, kuri 5. augustā Gabonā, Āfrikā nāvējoši notrieca sievieti, pēc vairāk nekā mēneša beidzot atgūst mieru. Tiesa lēma, ka Danielam cietums nedraud. Sarunā ar tiešsaistes žurnālu "Klik", pāris stāsta, kā šis notikums viņus iespaidojis un vai abi turpinās ceļot.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Daniela vadītais motocikls notrieca sievieti, kura nomira ceļā uz slimnīcu. Viņš atminas, ka sieviete izskrējusi uz ielas, izvairījusies no pretim braucošās kravas automašīnas un tad apstājusies ielas vidū. "Viņa nemaz nepaskatījās uz manu pusi nevienu reizi. Es sāku signalizēt, samazināt ātrumu, viņa sāka skriet uz labo sānu joslu. Es mēģināju izvairīties, bet aizķēru viņas kāju."

Pāris vairāk nekā mēnesi dzīvoja neziņā par to, kā šī situācija atrisināsies. Danielam draudēja cietumsods. Papildus tam jaunieši atklāj, ka situācija pamatīgi iedragājusi veselību un arī abu attiecības. 

Vaicāts, kā šis sarežģītais laiks mainījis pašu Danielu un viņa attiecības ar Māru, viņš neslēpj: "Depresijas laikā par sevi nedomāju, vairāk esmu pazudis cilvēks/dvēsele, kurš skatās vienā punktā un ir iegrimis domās.

Protams, Daniels jūt atvieglojumu. Viņš stāsta par emocijām, kas viņu pārņēma, uzzinot, ka cietumā jāsēž nebūs: "Kā akmens no sirds nokritis! Zinu, tas gan nemaina sievietes aiziešanu tai saulē... Sievietes ģimene, meita ar vīru prasīja tiesai, lai mani atbrīvo. Sievietes vīrs bija notikuma vietā un redzēja negadījumu."

Pēc tiesas advokāts un konsuls Danielam norādīja, ka viņam steidzami jāpamet valsts ar "lielu uzmanību un piesardzību".

Pāris tomēr cer turpināt sava sapņa piepildīšanu.

"Neesam pat pusceļā apkārt Āfrikai. Finanses pašreiz ir lielākā problēma raiti turpināt, tādēļ rīt iebraucam Kongo un varbūt kādu laiciņu būsim tur, kamēr sakrāsim pietiekami nākamajām valstīm," skaidro Daniels.

Taču finanses neesot vienīgā problēma... Pilnu sarunu ar jauniešiem lasi tiešsaistes žurnālā "Klik".

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka latviešu jaunieši Daniels un Māra 18. maijā devās savas dzīves lielākajā piedzīvojumā - ceļojumā ar motociklu apkārt Āfrikai. Viņi sāka ceļu no Marokas. Vairāk nekā 80 dienas viņi baudīja dabu, cilvēku viesmīlību, iepazinās ar citiem baikeriem.

Dienu pirms liktenīgā 5. augusta, kad Daniels notrieca sievieti, pāri pievīla navigācija un viņi novirzījās no asfalta ceļa. Abi piedzīvoja negadījumu, braucot pāri koka tiltam, - tas salūza un Māra guva smadzeņu satricinājumu. 5. augustā, Kongo ap plkst. 16.00 notika traģēdija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu