Mediji: Tiesībsargājošās iestādes darbinieki ar hanteli izvarojuši Maskavā aizturētu aktīvistu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Vyacheslav Prokofyev/TASS/dpa/picture alliance

Tiesībsargājošo iestāžu darbinieki Maskavā pēc aizturēšanas ar hanteli piekāva un izvaroja aktīvistu Artjomu Kamardinu, atsaucoties uz avotu, vēsta laikraksts "Novaja Gazeta. Eiropa" un "Deutsche Welle". 

"Viņi Kamardinu ļoti sāpīgi piekāva un iebāza viņam anālajā atverē hanteli," avots pastāstīja laikrakstam. Aktīvists, kurš "Majakovska lasījumu" laikā Triumfa laukumā deklamēja dzejoļus par Donbasu, bija spiests atvainoties kameras priekšā. "Telegram" kanālā "112", kas ir tuvs drošības spēkiem, parādījās viņa atvainošanās video.

Kanālā publicēti arī kadri, kuros redzams, kā Kamardins un vēl divi aktīvisti - Aleksandra Popova un Aleksandrs Menjukovs - tiek aizturēti savā dzīvoklī. Video ir redzams, kā policisti ielaužas dzīvoklī un nogāž viņus uz grīdas ar seju uz leju. Atvainošanās video ir redzami nobrāzumi uz Kamardina sejas. "Es atvainojos Krievijas multinacionālajiem cilvēkiem par to, ko es vakar teicu," viņš saka.

Tiesībsargājošās iestādes draudēja aizturētajai meitenei ar grupveida izvarošanu

Trīs jaunieši tika nogādāti Tverskas rajona Izmeklēšanas komitejas birojā. Saskaņā ar laikraksta "Mediazone" avota sniegto informāciju spīdzināšana notikusi laikā, kad advokāts bija ceļā pie trim aizturētajiem. Kamardins vēlāk pats viņam pastāstīja par sišanu un izvarošanu.

Popova stāstīja, ka policijas iecirknī likumsargi viņai uz sejas uzlīmējuši uzlīmes, mēģinājuši aizlīmēt muti, izraustījuši matus, spārdījuši un piecas reizes draudējuši izvarot. Pēc tam, pēc meitenes teiktā, viņai tika parādīts video ar Kamardina izvarošanu, raksta "Novaja Gazeta. Eiropa".

"Es dzirdēju, kā viņi liek Artjomam atvainoties un kliedz uz viņu: "Izģērbiet viņu kailu! Riebeklis!" Acīmredzot viņi atrada priekšmetu, ko iebāzt viņa anālajā atverē, un to arī izdarīja. Pēc tam viņi man parādīja bildi un video, kurā viņš ir piekauts, un visā telpā bija redzamas asinis," Popova pastāstīja "Mediazone".

Pēc "Majakovska lasījumiem" aizturēti aktīvisti

25. septembrī Artjoms Kamardins piedalījās "Majakovska lasījumos" - dzejas vakarā pie dzejnieka Vladimira Majakovska pieminekļa Triumfa laukumā Maskavā. 25. septembrī lasījumi tika pasludināti par "pretmobilizācijas" pasākumiem.

Kamardins kļuva par aizdomās turēto saskaņā ar pantu par naida vai naidīguma kurināšanu, draudot ar vardarbību (Kriminālkodeksa 282.2 panta 2. daļas "a" punkts), teica advokāts Leonīds Solovjovs. Aktīvists tika aizturēts uz 48 stundām. Uz Izmeklēšanas nodaļu ieradās arī neatliekamās palīdzības automašīna. Pēc advokāta teiktā, medicīniskā palīdzība bija nepieciešama smadzeņu satricinājuma dēļ, ko Kamardins guva sišanas laikā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu