Krievija pastiprina kontroli uz robežas ar Kazahstānu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas vīriešiem turpinot masveidā bēgt no savas valsts uz Kazahstānu, šādi cenšoties paglābties no mobilizācijas, Krievijas amatpersonas ceturtdien, 29. septembrī, paziņoja par jauniem kontroles pasākumiem, lai robežu neļaut šķērsot tiem, kas tiek iesaukti armijā.

Krievijas Astrahaņas apgabalā Karaozekas robežpunktā papildus tiks izvietotas kontroles amatpersonas, pavēstīja apgabala administrācija.

Pie robežpunkta, kas ir viens no vairākiem uz Krievijas un Kazahstānas robežas, izveidojusies iesaukuma vecuma vīriešu rinda aptuveni kilometra garumā.

Uz robežas potenciālo izceļotāju pases dati tiek salīdzināti ar iesaucamo sarakstiem. Tie, kas atbilst mobilizācijas kritērijiem un kam nav armijas izsniegtas izceļošanas atļaujas, valsti nedrīkstēs pamest.

Karaozeka ir noslogotākais autotransporta robežas šķērsošanas punkts uz Krievijas robežas ar Kazahstānu.

Kopš 21. septembra, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins valstī izsludināja "daļējo mobilizāciju", Kazahstānā ieceļojuši gandrīz 100 000 Krievijas pilsoņu, otrdien pavēstīja Kazahstānas migrācijas dienests.

Ierobežojumi noteikti arī izceļošanai uz Gruziju. Ziemeļosetijas reģions, kas robežojas ar Gruziju, nule paziņojis, ka tajā turpmāk varēs iebraukt vienīgi automašīnas ar šī reģiona numurzīmēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu