Tiks sākts kriminālprocess par pusaudzes piekaušanu Jelgavā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zolnierek/Shutterstock

Par pusaudzes piekaušanu Jelgavā administratīvais process tomēr tiks pārkvalificēts par kriminālprocesu, atsaucoties uz Ģenerālprokuratūru, piektdien, 30. septembrī, informē Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Jau vēstīts, ka cietušās meitenes juridiskais pārstāvis Valsts policija lēmumu pārsūdzēs, un tas arī tika izdarīts. Izskatot sūdzību, Ģenerālprokuratūra nolēma procesu pārkvalificēt par kriminālprocesu un nosūtīja to izmeklēšanai Valsts policijai.

Cietušās ģimenes aizstāvis Rihards Poļaks pauž, ka cer uz objektīvu izmeklēšanu un taisnīgu krimināltiesisko attiecību noregulējumu šajā kriminālprocesā.

Valsts policija šo lēmumu līdz pēcpusdienai vēl nebija saņēmusi, tāpēc no plašākiem komentāriem atturas.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka 12 gadus veca meitene Jelgavā tikusi nežēlīgi piekauta. Par viņu trīs gadus vecāka pusaudze ar kājām spērusi meitenei un centusies sist pa seju. Cietušās māte norāda, ka meitenes neesot bijušas pazīstamas, vēsta raidījums "Degpunktā".

Svētdien, 11. septembrī, 15 gadus vecā meitene ar kājām spēcīgi situsi jaunākajai meitenei, kura necentās aizstāvēties. Meitene tikai ar rokām aizsedza muti, lai netiktu izsisti zobi.

Kautiņš noticis kādā Lielās ielas pagalmā. Cietušās pusaudzes māte par notikušo uzzināja tikai divas stundas vēlāk, kad meita ar sadauzītu seju atnāca mājās.

Māte stāsta, ka meitene nevarēja parunāt un bija uztraukusies. Viņas seja bija uzpampusi, muti nevarēja atvērt, tāpēc steidzami braukušas uz medicīnas iestādi un izsaukušas policiju.

"Šeit nevainīgs bērns tika pataisīts vainīgu, jo kāds kādam teica, ka mana meita par kādu esot kaut ko teikusi," skaidro Laura.

Viņa uzskata, ka meitas iekšējā pasaule un ticība labajam ir sabrukusi. Laura norāda, ka meitenes savā starpā nebijušas pazīstamas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu