Ziemeļkoreja no rīta izšāvusi divas ballistiskās raķetes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkoreja sestdienas rītā izšāva divas ballistiskās raķetes, veicot ceturto šādu raķešu palaišanu pēdējās nedēļas laikā, paziņoja Dienvidkorejas armija.

Dienvidkorejas armija pavēstīja, ka ir "konstatējusi divas īsa darbības rādiusa raķetes (..), kas no Sunanas rajona Phenjanā izšautas Austrumu jūrā", kā korejieši sauc Japāņu jūru.

"Armija uztur galēju gatavību ciešā koordinācijā ar ASV," piebilda Dienvidkorejas armijas ģenerālštābs.

Arī Japāna apstiprināja divu ballistisko raķešu palaišanu, kas nokritušas ārpus Japānas ekskluzīvajām ekonomiskajām zonām.

Japānas aizsardzības ministra vietnieks Tosiro Ino paziņoja, ka šīs raķetes "lidojušas pa neregulārām trajektorijām". Eksperti uzskata, ka neregulārās trajektorijas norāda uz to, ka šīs raķetes var manevrēt lidojuma laikā, kas apgrūtina to izsekošanu un pārtveršanu.

Dienvidkoreja, Japāna un ASV piektdien sarīkoja pretzemūdeņu manevrus, izdarot to pirmoreiz piecos gados, dažas dienas pēc ASV un Dienvidkorejas jūras spēku liela mēroga mācībām Korejas pussalas piekrastes ūdeņos.

ASV viceprezidente Kamala Harisa ceturtdien apmeklēja Seulu un ieradās arī nocietinātajā demilitarizētajā zonā, kas atdala abas Korejas pussalas valstis. Viņas vizītes mērķis bija uzsvērt "dzelžaino" ASV apņemšanos aizstāvēt Dienvidkoreju pret Ziemeļkoreju.

Ziemeļkoreja atbildēja uz Harisas vizīti Seulā ar īsa darbības rādiusa ballistisko raķešu palaišanām svētdien, trešdien un ceturtdien, tostarp dažas stundas pēc Harisas aizlidošanas no Dienvidkorejas.

Īsi pirms Harisas ierašanās Seulā ASV nosūtīja uz Dienvidkoreju aviācijas bāzes kuģi "Ronald Reagan", lai sarīkotu kopīgus liela mēroga flotes manevrus. Šādi manevri sanikno Ziemeļkoreju, kas uzskata tos par iebrukuma izmēģinājumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu