"Mūsu uzskats ir nedaudz citādāks." Kariņš komentē sarunas ar AS un NA

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas "Jaunā vienotība" pārstāvji -  ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un Ministru prezidenta parlamentārā sekretāre Evika Siliņa piedalās preses brīfingā pēc tikšanās ar partijām "Apvienotais saraksts" un "Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK",  kurā pārrunāja jaunās valdības prioritātes un darāmos darbus 14. Saeimā.
Partijas "Jaunā vienotība" pārstāvji - ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un Ministru prezidenta parlamentārā sekretāre Evika Siliņa piedalās preses brīfingā pēc tikšanās ar partijām "Apvienotais saraksts" un "Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", kurā pārrunāja jaunās valdības prioritātes un darāmos darbus 14. Saeimā. Foto: Evija Trifanova/LETA

"Jaunās vienotības" (JV) nākamās koalīcijas veidošanas sarunās ar "Apvienoto sarakstu" (AS) un Nacionālo apvienību (NA) nav konstatētas nepārvaramas domstarpības, šodien žurnālistiem pauda JV līderis, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Sarunu laikā pārrunāti valsts attīstībai svarīgi jautājumi, tostarp, kā nodrošināt straujāku ekonomisko izaugsmi, valsts iekšējo un ārējo drošību un pilnveidot izglītības sistēmu. Premjers norādīja, ka šodien notikušas tikai pirmās sarunas un tās vēl turpināsies.

Kariņš atgādināja, ka trešdien, 5.oktobrī, plānota tikšanās ar trešo "potenciālo partneri" "Progresīvajiem".

Vaicāts par AS un NA iebildumiem "Progresīvo" aicināšanai valdībām, Ministru prezidents norādīja, ka JV ir uzklausījusi AS un NA redzējumu, ka labāk ir veidot trīs partiju koalīciju.

"Mūsu uzskats ir nedaudz citādāks. Ņemot vērā lielos darbu, tajā skaitā reformas, kas ir nepieciešamas valstī, jānodrošina, ka Saeimā ir spēcīgs vairākums, kas tās varēs īstenot," pauda premjers, skaidrojot, ka ir jānodrošina, lai parlamentā likumi tiktu pieņemti pamatā tādā veidā, kādus tos ir iesniegusi valdība.

To var paveikt tikai spēcīga un plaša koalīcija, ko JV pēc pieredzes redz kā apmēram 60 balsu koalīciju, kas ļautu stabili strādāt, skaidroja Kariņš, norādot, ka to nodrošinātu četru partiju koalīcija ar "Progresīvajiem". Tas kopā veidotu 64 deputātu atbalstu Saeimā.

JV līderis vērsa uzmanību, ka apmēram 60 balsis nodrošinātu "pilna laukuma" nosegšanu, jo būtu nepieciešamais atbalsts arī parlamenta komisijās, kurās tiek strādāts ar likumprojektiem.

Vaicāts, vai, ņemot vērā NA un AS iebildumus "Progresīvo" uzņemšanai koalīcijā, vai "Progresīvajiem" varētu piedāvāt slēgt atsevišķu sadarbības līgums, Kariņš skaidroja, ka sarunu pašā sākumposmā ir pāragri runāt "par šādām lietām".

Jau vēstīts, ka 14.Saeimas vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza JV, kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, seko Zaļo un zemnieku savienība - 16, AS - 15, NA - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" - 10 un "Latvija pirmajā vietā", kura ieguvusi deviņus mandātus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu