VIDEO ⟩ "Dienā nodedzinām 1000 eiro." Žagars komentē energokrīzes izaicinājumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Ņemot vērā energokrīzi, Dailes teātra direktors Juris Žagars uzskata, ka valdībai būtu jābūt plānam, kā situāciju risināt. Kā viens no Latvijas lielākajiem teātriem gatavojas taupības režīmam, apskatīts raidījumā "900 sekundes".

"Dailes teātris nav elites grupa, kuriem pienāktos īpašas privilēģijas. [..] Mīts, ka teātris tiek finansēts no valsts; tas tā nav, valsts nosedz tikai daļu izdevumu," sarunā ar raidījuma "900 sekundes" žurnālistiem uzsvēra Dailes teātra direktors Juris Žagars.

"Viens no mūsu resursiem ir elektrība. Viena vakara izrādē mēs nodedzinām 500-600 eiro tikai prožektoros. Vienā mēģinājumā ­ ap 300, 400 eiro. Tātad dienā tie ir ap 1000 eiro."

Vaicāts par iespējām ietaupīt uz elektrības rēķina, Žagars atbild, ka tic pragmatiķiem, kuri saka, ka tie var būt ne vairāk kā 10% [no kopējās summas].

Teātra direktors uzsver, ka valdībai ir jābūt plānam, kā šo situāciju risināt – tā, kā tas notiek visā Eiropā. "Es nespēju iedomāties, ka šāda plāna nav."

Kā būs ar cenu celšanu teātra izrādēm?

"Tās mēs nevaram celt. Biļetes vidējā cena jau tā ir 20 eiro." Tomēr Žagars uzstāj, ka teātrim, tāpat kā citiem uzņēmumiem, pienākas valsts atbalsts un risinājumi ir jāmeklē.

Vairāk uzzini raidījumā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu