Rīgas pašvaldības pirmsskolu un skolu pusdienu atteikumi būs jāreģistrē atbilstoši noslēgtajam līguma veidam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Rīgas pašvaldības pirmsskolu un skolu pusdienu atteikumi no šodienas būs jāreģistrē atbilstoši noslēgtajam līguma veidam, informēja platformas "pusdienlaiks.lv" pārstāvji.

No šodienas ēdinātāji norēķinus ar vecākiem veidos atbilstoši noslēgtajam līgumam veidam - caur platformu "pusdienlaiks.lv" vai tiem, kam ir papīra līgums - atbilstoši tajā minētajam norēķinu veidam.

Tas nozīmē, ka "pusdienlaiks.lv" klientiem bērna ēdienreižu kavējumus jāpiesaka platformā "pusdienlaiks.lv", ievērojot arī laiku - līdz plkst.21, bet papīra līguma klientiem bērna kavējumu jāpiesaka "e-klase.lv" vai "mykoob.lv".

Lielākā daļa vecāku - 75% - ir noslēguši elektroniskos līgumus ar "pusdienlaiks.lv". Vecāki, kuri vēl nav paspējuši noslēgt līgumus, tiek aicināti to izdarīt jebkurā ērtā laikā arī turpmāk, jo līgumu slēgšana turpinās visu mācību gadu.

Vecākiem ir iespēja arī mainīt līguma formu un pāriet, piemēram, no papīra formāta uz platformas "pusdienlaiks.lv" distances līgumu, kur norēķinu sistēma ir automatizēta. Par to ir jāinformē arī ēdinātājs, jo tad ēdinātājam jāmaina pakalpojuma administrēšanas pieeja konkrētajam klientam.

Jau ziņots, ka no 3.oktobra Rīgas pašvaldībā daļai skolēnu un bērnudārzu audzēkņu vecākiem ir jānodrošina pusdienu līdzmaksājums. Izmaiņas pakalpojumā attiecas uz kopumā 249 Rīgas pašvaldības izglītības iestādēm.

Arī turpmāk 1.-4.klašu skolēniem ēdināšanas izdevumi pilnā apmērā tiek segti no valsts un pašvaldības budžeta. Tāpat no pašvaldības līdzekļiem pilnā apmērā sedz ēdināšanas izdevumus izglītojamiem, kuru ģimenes atzītas par trūcīgām, maznodrošinātām mājsaimniecībām vai ģimenes ar trim un vairāk bērniem ir reģistrētas Rīgas ģimeņu atbalsta reģistrā, kā arī bāreņiem, invalīdiem un bērniem, kuru aprūpes pienākumu vecāki nepilda.

Izglītojamajiem, kuriem nav sociālā statusa, pašvaldība nodrošinās ēdināšanas pakalpojuma līdzfinansējumu. Vecāku līdzmaksājuma apmērs ir 1,15 eiro skolās (viena ēdienreize - pusdienas) un divi eiro pirmsskolās (trīs ēdienreizes - brokastis, pusdienas, launags) par ēdināšanu vienā mācību dienā.

"Pusdienlaiks.lv" ir Rīgas pašvaldības pirmsskolu un skolu ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju privāti izmantota ēdināšanas pakalpojumu uzskaites un elektronisko norēķinu platforma, kas nodrošina vecākiem iespēju maksāt par bērna faktiski izmantotām ēdienreizēm, par kurām platforma automatizē aprēķinus un veic samaksu no vecāku ieskaitītas naudas savā platformas e-maciņā.

Lai arī dažas Latvijas bankas maksājumu uz bankas kontu Lietuvā lūdz aizpildīt formā, kas saucas "Starptautiskais maksājums", praktiski maksājums izpildās vienotā SEPA maksājumu sistēmā, un komisija tiek piemērota tāda pati, kā iekšzemes maksājumiem Latvijā. Komisijas apmērs ir atkarīgs no bankas, kuras klients ir maksātājs, pakalpojumu cenrāža vai tarifu plāna.

Iedzīvotāju ērtībām tiešsaistes platformas uzturētāji nodrošina telefonisku (60007790) un e-pasta "atbalsts@pusdienlaiks.lv" atbalstu, kā arī ir izveidojuši biežāk uzdoto jautājumu un atbilžu sadaļu: "pusdienlaiks.lv/rules/faq".

Iedzīvotāju ērtībām arī Rīgas pašvaldības pārstāvji nodrošina atbalstu, kuru vae saņemt, piezvanot pa tālruni 67026816 vai rakstot e-pastu uz iksd@riga.lv, kā arī ir izveidojuši biežāk uzdoto jautājumu un atbilžu sadaļu: "riga.lv/lv/atbildes-uz-biezak-uzdotajiem-jautajumiem-par-edinasanu-izglitibas-iestades-no-1-oktobra".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu