NATO pastiprina flotes klātbūtni pēc "Nord Stream" sabotāžas, norāda Stoltenbergs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pēc gāzes vadu "Nord Stream" sabotāžas NATO pastiprinājusi flotes klātbūtni Baltijas jūrā un Ziemeļjūrā, lai aizsargātu savu infrastruktūru, otrdien, 11. oktobrī, paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Mēs esam dubultojuši savu klātbūtni Baltijas jūrā un Ziemeļjūrā līdz aptuveni 30 kuģiem, ko atbalsta jūras patrulēšanas lidaparāti un zemūdens spēki," sacīja alianses vadītājs.

Viņš arī apliecināja, ka NATO jaunnedēļ, kā plānots, rīkos ikgadējās kodolreaģēšanas mācības "Steadfast Noon".

"Tās ir kārtējās mācības, kas notiek katru gadu, lai uzturētu mūsu atturēšanas līdzekļus drošus un efektīvus," Stoltenbergs sacīja Briselē.

"Krievija zina, ka kodolkarā nevar uzvarēt un to nekad nevajadzētu izvērst," sacīja alianses vadītājs, izsakoties par Kremļa "aizplīvurotajiem kodoldraudiem".

"Mēs rūpīgi novērojam Krievijas kodolspēkus. Mēs neesam redzējuši nekādas izmaiņas Krievijas pozīcijā, bet mēs saglabājam modrību," sacīja Stoltenbergs.

Pērn oktobrī NATO ikgadējās kodolreaģēšanas mācības notika Dienvideiropā, un tajās bija iesaistīti desmitiem lidmašīnu. Kaujas munīcija netika izmantota, norādīja NATO.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu