Video ⟩ Pirmklasnieks izlec pa skolas trešā stāva logu, jo nav varējis izkļūt no tualetes (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: gmstockstudio/Shutterstock

Kāds pirmklasnieks, kurš mācās Rīgas Franču licejā, 10. oktobrī izlēcis pa trešā stāva logu, jo nav varējis izkļūt ārā no tualetes, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

Skolēnu vecākiem šobrīd ir daudz jautājumu.

Informācija, kas "E-klasē" tika nosūtīta vecākiem, liecina, ka tualetes telpā atradās divi bērni. Pirmais skolēns, nevarot atvērt durvis, izlēmis izlēkt pa logu, savukārt otrs sagaidījis, kamēr izdevies pievērst gaitenī esošo cilvēku uzmanību.

Šobrīd tualetes telpā esot noņemti logiem rokturi, stāsta vecāki. Arī viņi ir sašutuši un gaida skolas turpmāko rīcību.

Cietušā bērna māte nespēj aptvert, kā šāda situācija varējusi rasties mācību stundu laikā. Tāpat viņa uzskata, ka vecāki būtu pelnījuši vairāk skolas vadības uzmanības un paskaidrojumu, nekā tikai formālo ziņu e-klasē.

Dēlam šobrīd slimnīcā jāārstējas vairākus mēnešus, atklāj māte.

Uzrunājot skolas vadību, direktores vietnieks atturējies komentēt situāciju, norādot, ka šobrīd sniedz atbildes uz iesaistīto dienestu jautājumiem.

Bērnu tiesību aizstāvji ir izbrīnīti, paužot, ka rokturu noņemšana logiem nav ideāls variants, lai novērstu līdzīgu gadījumu atkārtošanos. 

Bērnu tiesības aizsardzības inspekcija ir pieprasījusi skolai sniegt detalizētāku skaidrojumu. Tāpat arī Izglītības kvalitātes dienestā apstiprina, ka notiek lietas skaidrošana.

Izglītības kvalitātes valsts dienesta pārstāvis Juris Zīvarts gan norāda, ka pēc atgadījuma skolā esot notikusi atkārtota drošības instrukcija sākumskolas skolēniem.

Šobrīd lietu izmeklē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Veselības inspekcija, Valsts izglītības kvalitātes dienests un Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija. Tad arī skola būšot gatava sniegt savu komentāru.

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu