"Man dzīvē nekad līdz tam brīdim nebija tāda plāna." Dziedātāja Aija Andrejeva par noieto Santjago ceļu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Dziedātāja Aija Andrejeva-Aišpure vairāk nekā trīs nedēļu garumā ļāvās izaicinājumam, kājām pievarot gandrīz 380 kilometru Santjago ceļā. Sasniedzot galamērķi, dziedātāja tikusi arī pie īpaša tetovējuma.

Aija žurnālam "Kas Jauns" atklāja, kā radās šāda ideja: "Šā gada pavasarī, kad bija spēku izsīkumi, dažādi kreņķi aiz muguras, tostarp tēta aiziešana… Sēdēju, un pēkšņi prātā ienāca doma – Santjago! Man vajag iet Santjago ceļu! Man dzīvē nekad līdz tam brīdim nebija tāda plāna, bet tad pēkšņi šis aicinājums bija kā šāviens no skaidrām debesīm."

Daloties atziņās par piedzīvoto, dziedātāja teic: "Man ārkārtīgi patīk šāds ceļošanas veids – iet kājām trīs nedēļas. Tik daudz jau mēs sev varam atļauties, kā aizbraukt un pastaigāt pa pasauli. To tad ieraugi pilnīgi citādu, nekā pārvietojoties ar auto uz konkrētu vietu, to paskatoties un dodoties tālāk. Nevar sajust tās vietas garšu. Jau tagad zinu, ka turpināšu staigāt."

Par godu noietajam ceļam dziedātāja tika arī pie tetovējuma: "Izvēlējos uztetovēt Māras lokus, kam simboliskā nozīme ir no mūsu spēka tautas dziesmas "Tā, bērniņi, laipojat, ka pietika mūžiņam"."

Santjago ceļš (Camino de Santiago) ir viens no populārākajiem svētceļnieku maršrutiem pasaulē. Šī ceļa galamērķis ir Sv. Jēkaba katedrāle, kura atrodas Spānijas ziemeļu pilsētā Santjago de Kompostela. Ļaudis šo ceļu veic kājām. Mēdz teikt, ka šī ceļa noiešana ir katra cilvēka individuāls izziņas, piedošanas vai veltījuma ceļš.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Aija vasaras izskaņa atklāja, ka līdz ar tēta aiziešanu mazliet sašūpojusies viņas pārliecība.

Aija svētceļojumā devās, lai vēl labāk iepazītu sevi un beigu beigās sasniegtu Svētā Jēkaba katedrāli, kas viņai arī izdevās.

Vairāk lasi žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu