"Sadārdzinājusies pārtika un apkure." Lielbritānijā netālu no skolas miskastē atrod trīs karaliskos pitonus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Karel Bartik/Shutterstock

Anglijā kādam vīrietim septiņus gadus ir aizliegts turēt rāpuļus pēc tam, kad viņš atzina savu vainu trīs karalisko pitonu iemešanā publiskā atkritumu tvertnē, vēsta ārvalstu mediji.

Šā gada 29. jūnija rītā Semjuels Tomass Ņūtons trīs karaliskos pitonus iesvieda publiskajā atkritumu tvertnē tieši pie kādas skolas.

Divas no čūskām policija izglāba vēlāk tajā pašā dienā pēc kāda sabiedrības locekļa sūdzības, kurš bija pamanījis vienu čūsku lienam ārā no tvertnes. Trešā čūska tika atrasta tuvējā zālājā nākamajā dienā.

Ņūtons tika identificēts kā čūsku īpašnieks. Sākotnēji viņš savu vainu noliedza, taisnojoties, ka nodevis čūskas kādam citam.

Tomēr, kad policija viņu oficiāli iztaujāja, viņš beidzot atzina, ka pats tās izmetis. Ņūtons norādīja, ka pārtikas un apkures sadārdzināšanās, kā arī nespēja veltīt pietiekami daudz laika dzīvnieku pieskatīšanai, lika viņam pieņemt lēmumu no tiem atteikties.

Viņš nemēģināja čūskām rast jaunu mājvietu un nebija pievērsis uzmanību viņu labklājībai.

Papildus tam, ka Ņūtonam tika noteikts septiņu gadu aizliegums turēt rāpuļus, viņam tika piespriests naudas sods 623 mārciņu (714 eiro) apmērā.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka arī pirms diviem gadiem Lielbritānijā novērota līdzīga situācija. 

2020. gada 13. februārī ugunsdzēsēji Faringdonas glābēju stacijā Sanderlendā saņēma ziņojumu par visai netipisku incidentu. Norādīta tika adrese tepat pie viņu ēkas, kur atradās atkritumu tvertne.

Lokanās kustības pavisam noteikti liecināja, ka kaut kas atrastajā spilvendrānā ir dzīvs un vēlas no tā izkļūt.

Miskastē tika atrasti 13 karaliskie pitoni, kas bija sabāzti spilvendrānā. Katra čūska bija aptuveni 60 līdz 120 centimetrus gara.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu