Trešajā ceturksnī "Tesla" peļņa ir vairāk nekā dubultojusies

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jonathan Weiss/Shutterstock

ASV elektroautomobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla" 2022. gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar jūliju-septembri savu peļņu ir vairāk nekā divkāršojis. Tā sasniegusi 3,29 miljardus ASV dolāru (3,36 miljardi eiro), vēsta kompānijas jaunākais finanšu pārskats.

Savukārt "Tesla" ieņēmumi trešajā ceturksnī gada izteiksmē pieauguši par 56% līdz 21,45 miljardiem ASV dolāru.

"Tesla" ieņēmumu pieaugumu pamatoja ar piegādāto automobiļu skata kāpumu, citu uzņēmējdarbības atzaru izaugsmi un vidējās pārdošanas cenas palielinājumu.

Trešajā ceturksnī "Tesla" saražojusi 365 923 automobiļus un piegādājusi 343 830 spēkratus. Pērn jūlijā-septembrī šie rādītāji bija attiecīgi 237 823 un 241 391.

Kompānija vēlas pēc iespējas drīz palielināt ražošanas jaudas. Gada salīdzinājumā tā sagaida automobiļu piegāžu skaita pieaugumu par 50%.

Neskatoties uz labajiem finanšu rezultātiem, "Tesla" akcijas cena samazinās saistībā ar bažām par elektromobiļu pieprasījuma elastību augstas inflācijas apstākļos, kompānijas vadītāja Īlona Maska darījuma par "Twitter" iegādi un citām neskaidrībām.

Analītiķi sagaida, ka arī ceturtajā ceturksnī "Tesla" rezultāti būs pārliecinoši, jo pēc stingriem koronavīrusa Covid-19 ierobežojumiem darbību pilnībā ir atsākusi rūpnīca Šanhajā, kā arī palielināta ražošanas jauda rūpnīcās ASV Teksasas štatā un Vācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu