Pret Navaļniju sākta jauna krimināllieta par terorisma veicināšanu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijaas cietumā ieslodzītais opozicionārs Aleksejs Navaļnijs ceturtdien, 20. oktobrīm paziņojis, ka varasiestādes ierosinājušas pret viņu jaunu krimināllietu par terorisma un ekstrēmisma veicināšanu.

Šo apsūdzību rezultātā Navaļnijam piespriestais cietumsoda termiņš var tikt dubultots.

Navaļnijs pašreiz izcieš 11 gadu un sešu mēnešu cietumsodu par krāpšanu, necieņu pret tiesu un nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu. Šīs apsūdzības opozicionārs noraida kā safabricētas ar mērķi ir viņu apklusināt.

"Es esmu ēnu pasaules ģēnijs. Profesors Moriartijs man nav līdzinieks," tviterī raksta Navaļnijs, ironiski sevi salīdzinot ar Konana Doila literāro varoni - ļaunuma iemiesojumu un Šerloka Holmsa nāvīgo pretinieku.

"Jūs visi domājāt, ka esmu bijis izolēts cietumā divus gadus, bet izrādās, ka es aktīvi izdaru noziegumus. Par laimi, izmeklēšanas komiteja bija modra un neko nepalaida garām," sarkastiski noradījis Navaļnijs.

Navaļnijs atklājis, ka saskaņā ar viņa advokātu aplēsēm viņa sods var tikt pagarināts līdz pat 30 gadiem.

Krievijas izmeklēšanas komiteja vēl nav oficiāli pastiprinājusi, ka pret Navaļniju sākta jauna lieta.

Navaļnija preses pārstāve Kira Jarmiša pavēstījusi, ka lieta saistīta ar "YouTube" kanālu "Popular Politics", ko sāka Navaļnija līdzgaitnieki laikā, kad Navaļnijs jau atradās cietumā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu