Zviedrijā jau vairākas dienas meklē ļoti indīgu čūsku, kas izmukusi no zoodārza terārija (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AbhishekMittal/Shutterstock

Sestdien no Stokholmas Skansenas zoodārza terārija izmukusi ļoti indīga divarpus metrus gara karaliskā kobra, ziņo Zviedrijas laikraksti "Aftonbladet" un "Expressen".

Sestdienas pēcpusdienā tika evakuēti zoodārza apmeklētāji, kamēr trīs speciālisti devās meklēt bīstamo kobru.

Čūsku sauc Sir Vass, kas tulkojumā no zviedru valodas nozīmē Viņa Šņāciens.

Zoodārza darbinieks zviedru medijiem sestdien pastāstīja, ka notikušais neapdraud apmeklētājus, jo kobra, pēc viņu domām, tikusi līdz terārija piekaramajiem griestiem un nevar tālāk pārvietoties. 

Zviedrijas plašsaziņas līdzekļi pirmdienas pēcpusdienā ziņo, ka indīgā čūska joprojām nav noķerta un speciālisti uzskata, ka tā slēpjas kaut kur starp terārija piekaramajiem griestiem un gaismekļiem.

Darbinieki izmēģināja dažādas metodes, lai noķertu indīgo kobru, tostarp uz grīdas izkaisīja miltus, lai redzētu, kur čūska pārvietojas, un kā ēsmu izmantoja beigtas žurkas.

"Mēs esam iesaukuši čūsku par Hudini - slavenā burvju mākslinieka vārdā," sacīja terārija īpašnieks Jonass Valstrēms.

"Čūska neatrodas zoodārza apmeklētāju zonā, bet gan aizkulisēs. Tur ir vēsāk, un tur tā guļ un atpūšas," apgalvo Valstrēms. "Ja tā izkļūs ārā, tai būs pārāk auksti, jo tai vajag +30 grādu temperatūru."

Karaliskā kobra Viņa Šņāciens aizbēga tikai vienu dienu pēc tās ievietošanas jaunajā terārijā cerībā, ka tā pārosies ar kādu no citām Skansenas zoodārza čūskām. Pirms tam tā tika turēta citā zoodārza terārijā.

Pēc Valstrēma teiktā, čūska bija neparasti ziņkārīga.

Tomēr viņš atzina, ka šī nav pirmā reize, kad kāds no terārija dzīvniekiem ir izkļuvis ārā: "Pirms dažiem gadiem ziemas laikā mums izbēga lemurs."

Pirmdien terārijs apmeklētājiem bija slēgts, bet pārējā Skansena daļa bija atvērta.

Lai gan čūska ir indīga, Valstrēms sacīja, ka viņš nav nobažījies, ka tā kādam uzbruks.

"Tā nekad neuzbruks apmeklētājam. Tā ir indīga, bet ne agresīva," saka Valstrēms.

Tiek ziņots, ka meklēšanas operācijā pieaicināts arī santehnikas uzņēmums, kas ar speciālām fibrooptiskām kamerām meklēs Viņa Šņācienu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu