NA nolemj, ka lemšana par deputātu amatu sadalījumu notiks nākamnedēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāvis, Siguldas domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.
"Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāvis, Siguldas domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics. Foto: Evija Trifanova/LETA

Uz pirmdienu, 31. oktobri, ir pārcelta Nacionālās apvienības (NA) 14. Saeimā ievēlēto deputātu sanāksme, kurā bija plānots lemt par vēlamo amatu sadali, norāda NA politiķis Uģis Mitrevics.

Paredzēts, ka sapulce notiks dienas pirmajā pusē.

Trešdien notikusi tikai frakcijas jaunievēlēto deputātu sanāksme, kurā izrunāti jautājumi par to, kas jāzina, sākot darbu parlamentā, klāstīja Mitrevics.

Kā ziņots, NA 14. Saeimā ievēlētie deputāti trešdien plānoja tikties, lai pārrunātu vēlamo amatu sadalījumu jaunajā parlamenta sasaukumā, tostarp Saeimas Prezidijā un ministrijās.

"Tad arī paplašinātā formātā varēsim runāt par to, kā NA skatās gan uz Saeimas priekšsēdētāja kandidatūru, gan uz citām kandidatūrām," iepriekš stāstīja Mitrevics.

Kā ziņots, pašlaik iezīmējies, ka koalīciju varētu veidot JV, AS un NA.

Pirmdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atzina, ka vislabākā valstij būtu bijusi četru partiju koalīcija, jo tas nozīmētu, ka neviens politiskais spēks nevarētu justies tik ērti, lai "panāktu savu" bez diskusijas, un četri partneri būtu spiesti vienoties par valstij labāko risinājumu.

Taču, zinot, ka tas nav iespējams AS un NA iebildumu dēļ, JV piedāvāja variantu, kurā "Progresīvie" nebūtu koalīcijā, tomēr tiktu pie viena ministra amata.

Taču "Progresīvie" nepiekrita JV piedāvājumam un paziņoja, ka strādās 14. Saeimas opozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu