Ar drona palīdzību policijai Vidzemē izdevies atrast divas pazudušas sievietes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Dmitry Kalinovsky/Shutterstock

Izmantojot dronu, policijai Alūksnes un Smiltenes novadā izdevies atrast divas pazudušas sievietes, norāda Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ance Rozīte.

Šā gada 19. oktobrī ap plkst. 16 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Smiltenes novada Launkalnes pagastā 1970. gadā dzimusi sieviete pa dienu bija devusies uz mežu, tad sazinājusies ar vīru, lai norunātu satikšanās vietu, taču no meža neiznākusi.

Pēc Rozītes teiktā, sākotnēji sievietes vīrs ar kādu paziņu veica meklēšanu, taču nesekmīgi, tādēļ tika ziņots policijai. Notikuma vietā ieradās policijas amatpersonas un Smiltenes pašvaldības policisti, kuri nekavējoties sāka pazudušās sievietes meklēšanu.

Veicot meklēšanas pasākumus un piesaistot dronu, tās pašas dienas vakarā ap plkst.20.30 sieviete meža masīvā tika veiksmīgi atrasta un pēcāk nodota mediķiem veselības pārbaudei.

Tāpat šā gada 21. oktobrī plkst. 14.50 policijā tika saņemta informācija, ka 20. oktobrī ap plkst. 16 Alūksnes novada Zeltiņu pagastā no mājām izgājusi 1969. gadā dzimusi sieviete un nav atgriezusies, kā arī nav devusi nekādu ziņu par sevi.

VP Vidzemes reģiona pārvaldes amatpersonas sāka sievietes meklēšanas darbus ar bezpilota lidaparātu jeb dronu, kas aprīkots ar termokameru. Ar drona palīdzību tika apsekota mājas teritorija, pļavas, mežu masīvi un ūdenstilpes. Pazudusī sieviete 21. oktobrī ap plkst. 16.40 tika veiksmīgi atrasta netālu no savām mājām. Pēc atrašanas sieviete nodota mediķiem veselības pārbaudei.

Rozīte uzsver, ka Valsts policijā katru dienu tiek saņemti iesniegumi par pazudušām personām.

Daļa šo pazudušo personu atgriežas pašas, taču nereti ir gadījumi, kad jāsāk personu meklēšana.

Būtiski ir tas, ka laikam ejot arī tehnoloģijas attīstās un tās palīdz pazudušu cilvēku meklēšanā. Proti, bezpilota lidaparāti - droni, kas ir aprīkoti ar termokamerām, palīdz meklēšanas procesā. Tāpat ne mazāk būtisks faktors ir VP amatpersonas, kuras ir profesionāli apmācītas ar šīm tehnoloģijām pareizi rīkoties, kas palīdz ikdienas darbos bezvēsts pazudušu cilvēku meklēšanā.

VP aicina ikvienu, neatkarīgi no tā, vai persona dodas pastaigā vai sēņot, tomēr pirms došanās mežā vienmēr paņemt līdzi pilnībā uzlādētu mobilo tālruni, lai apmaldīšanās gadījumā varētu sazināties ar ārkārtas dienestiem vai lai sazinātos ar tuviniekiem. Tāpat pirms došanās ārpus mājas kādam no tuviniekam jāizstāsta par precīzu apvidu, kuru plānots apmeklēt, un laiku, cik ilgi plānots būt prom.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu