Latvija tikusi pārstāvēta Birmas pitonu ķeršanas sacensībās. Uzvarētājs noķēris 28 rāpuļus (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Birmas pitons.
Birmas pitons. Foto: AP/Scanpix

ASV, Floridā, 19 gadus vecs jaunietis 10 dienu ilgās sacensībās notvēris 28 Birmas pitonus, ziņo ASV mediji. 

Sacensībās piedalījies arī vismaz viens Latvijas pārstāvis, liecina sacensību organizatoru mājaslapā publicētā preses relīze. Sīkāka informācija par konkrētu Latvijas pārstāvju skaitu gan nav zināma.

Šīs ikgadējais pasākums tiek rīkots, lai palielinātu informētību par draudiem, ko šīs invazīvās čūskas rada Floridas štata ekoloģijai.

19 gadus vecais Metjū Konsepšons bija viens no 1000 dalībniekiem (no 32 ASV štatiem, Kanādas un Latvijas), kuri piedalījās ikgadējā daudzdienu izaicinājumā. Tā laikā tika likvidēts 231 nevēlams pitons, ziņo Floridas Zivju un Savvaļas dabas aizsardzības komisijas pārstāvji.

28 notvertie Birmas pitoni ļāva Metjū iegūt galveno balvu - 10 000 ASV dolāru.

Savukārt Dastins Krams ieguva 1500 dolārus par garākā pitona izcelšanu, rāpulim sasniedzot aptuveni 3,35 metru garumu.

Nav zināms, kā veicās Latvijas pārstāvniecībai.

Šī gada sākumā biologu komanda izvilka līdz šim smagāko no Floridā notvertajiem Birmas pitoniem. Pitona mātīte svēra 215 kg, bija gandrīz 5,50 metru gara, un tajā atrada 122 olas.

Birmas pitoni nav aizsargājami dzīvnieki Floridā. Tos aizsargā tikai štata likums pret nežēlību, tāpēc dalībniekiem bija jādokumentē, ka katrs pitons tika nogalināts humāni.

Metjū ASV medijiem pastāstīja, ka viņš pitonus medī jau aptuveni piecus gadus un parasti tos meklē naktī, jo tieši tad tie pārvietojas, meklējot ceļu siltumu. Jaunietis izmantoja transportlīdzekļa lukturus, lai pamanītu pitonus.

"Mūsu pitonu mednieki ar aizrautību to dara, jo viņiem ļoti rūp Floridas skaistā vide. Mēs likvidējām rekordlielu skaitu pitonu, un mēs turpināsim to darīt," žurnālistiem sacīja Dienvidfloridas ūdens apsaimniekošanas apgabala valdes loceklis "aligators Rons" Beržerons.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu