VIDEO Raidījums: Cilvēkiem ar invaliditāti grūtības iekļūt veikalu labierīcībās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: a4ndreas/Shutterstock

Pirms nu jau četriem gadiem Kaspars piedalījās raidījuma "Bez tabu" rīkotajā tievēšanas izaicinājumā "Juris tievē". Viņš atklāj, ka pēc filmēšanās daudz laika negaidīti pavadījis slimnīcā. Kasparam atklāja vēzi, vīrietim bija jāizvēlas – dzīvot vēl pāris gadus vai amputēt kāju, vēsta raidījums "Bez tabu".

Šobrīd ir pagājis gads, kopš Kaspara dzīve mainījās, viņš ir iemācījies sadzīvot ar kājas protēzi.

Lielākās problēmas Kasparam sagādā došanās uz lielveikalu labierīcībām, kuras, izrādās, nav nemaz tik pieejamas.

Viņš ir bijis visos Rīgas tirdzniecības centros un secinājis, ka labierīcības cilvēkiem ar invaliditāti ir ciet. Lai durvis atvērtu, ir jānospiež poga. Kasparam nācies gaidīt vairākas minūtes, līdz apsargs caur kameras aci pamana un ielaiž tualetē. Citkārt nācies doties uz veikala informācijas centru un lūgt ieeju labierīcībās.

Raidījums "Bez tabu" kopā ar Kasparu apseko divus tirdzniecības centrus, sākot ar "Akropole ALFA". Pieejot pie pirmajām labierīcībām, nospiež pogu, lai durvis atvērtos, taču neveiksmīgi. Tomēr netālu esošajai tualetei, nedaudz uzgaidot, durvis arī atveras.

Savukārt tirdzniecības centrā "Domina" tualešu durvis apsargs vaļā never, jo, nopētot Kasparu kamerā, neesot iespējams pateikt, ka viņam ir invaliditāte.

Abi veikali sniedz mums gandrīz identisku atbildi, ka ir saskārušies ar vandalismu labierīcībās, tāpēc durvis visiem vaļā never. Taču sola, ka domās, kā situāciju uzlabot.

Invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" pārstāvis Ivars Balodis neatbalsta veikalu nostāju slēgt durvis. Viņaprāt, ir jāmāca sabiedrība, kam šīs tualetes patiešām ir nepieciešamas.

Video: "Bez tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu