Putins sevi asociē ar tautas "apakšu" un sūdzas par Rietumu attieksmi (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Kara noziedznieks un Krievijas diktators Vladimirs Putins ceturtdienas vakarā uzstājās ar aptuveni stundu garu runu, kurā viņš pastāstīja par savu izcelšanos no "apakšām", kārtējo reizi vainoja Rietumus visās Krievijas un pasaules problēmās, kā arī komentēja pašā Ukrainā sākto karu un kodolieroču pielietošanas jautājumu.

Putina runa Valdaja Diskusiju klubā Maskavā sākās ar aptuveni stundu ilgu nokavēšanos.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pirms Putina runas uzsvēra, ka to “vajadzēšot vairākas dienas analizēt, pētīt, lasīt un pārlasīt”.

Par attiecībām ar Rietumiem un NATO

Putins savā runā uzsvēra, ka Rietumi savas izdzīvošanas nodrošināšanai cenšoties sagrābt visus cilvēces resursus.

Viņš arī kārtējo reizi sūdzējās, ka Rietumi pastāvīgi noraidot Krievijas aicinājumus sakārtot attiecības.

“Vēstījums bija viens: nebūsim vairs ienaidnieki, dzīvosim draudzīgi. Tomēr visos virzienos mums atbildēja ar “nē”,” sūdzējās diktators.

Viņš arī kārtējo reizi čīkstēja par NATO vēlmi paplašināties austrumu virzienā, kas Krievijai esot nepieņemami.

Šī NATO plāna sastāvdaļa esot bijis arī Ukrainā 2014.gadā veiktais “valsts apvērsums”, kas bijis viens no iemesliem, kāpēc Krievija iebrukusi Ukrainā.

Putins, protams, neaizmirsa arī izteikties par Rietumu “pagrimumu”, norādot: ja Rietumos esot “desmitiem dzimumu un geju praidi”, tas nenozīmē, ka tā jābūt arī citās valstīs.

Par karu Ukrainā

Diktators karu Ukrainā joprojām spītīgi dēvē par “speciālo militāro operāciju”.

To Krievija “bijusi spiesta” sākt pēc tam, kad “Donbasā astoņus gadus ilgusi vietējo iedzīvotāju apspiešana, kas sākusies pēc 2014. gada valsts apvērsuma Ukrainā”.

Viņš arī norādīja, ka visu laiku domājot par “speciālās militārās operācijas” laikā zaudētajām dzīvībām.

Par kodolieročiem

Savā runā Putins skāra arī kodolieroču jautājumu un kārtējo reizi izplatīja Krievijas klajos melus, ka Ukraina cenšoties izgatavot “netīro bumbu”.

Diktators Putins norādīja, ka Krievijai nevajagot izmantot kodolieročus pret Ukrainu.

“Mums no tā nav nekādas jēgas - nedz politiskas, nedz ekonomiskas,” paziņoja Putins.

Viņš arī kārtējo reizi veltīja pārmetumus ASV, ka tās Otrā pasaules karā lietoja kodolieročus pret Japānu.

Putins arī dievojās, ka Krievija nekad neesot nevienam draudējusi ar kodolieročiem - tā vienkārši esot atbildējusi uz Rietumu mājieniem, ka tie varētu kodolieročus lietot pret Krieviju.

“No apakšām”

Savā runā Putins izteicās arī par savu izcelsmi norādot, ka viņš sevi asociējot ar tautas “apakšām”.

“Protams, es sevi asociēju ar “apakšām”, es no apakšas nāku. Mana ģimene bija strādnieku ģimene," norādīja Putins, uzsverot, ka tieši tāpēc viņš ļoti labi jūtot to, kā jūtas un dzīvo vienkāršais cilvēks.

Par nākotni

Runājot par nākotni, Putins izteicās, ka nākotnes pasaules kārtība tiekot veidota “mūsu acu priekšā”, un atkal uzbruka Rietumiem.

“Mēs stāvam uz vēsturiskas robežas. Priekšā, visticamāk, ir visbīstamākā, neparedzamākā un tāpēc arī svarīgākā desmitgade. Rietumi nav spējīgi vienpersoniski vadīt visu cilvēci, lai cik ļoti arī censtos, bet lielākā daļa pasaules tautu ar to vairs negrib samierināties,” izteicās diktators.

Valdaja Diskusiju klubs Maskavā šogad norisinājās no 24. līdz 27. oktobrim. Šogad foruma tēma bija “Pasaule bez hegemonijas: taisnīgums un drošība visiem”.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu