Trasas telefons ticis uzlauzts, aizdomas krīt uz Kremli, ziņo laikraksts (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijusī Lielbritānijas premjerministre Liza Trasa.
Bijusī Lielbritānijas premjerministre Liza Trasa. Foto: Alexandros Michailidis/Shutterstock

Lielbritānijas valdība tiek mudināta izmeklēt apgalvojumus, ka bijušās premjerministres Lizas Trasas telefons ticis uzlauzts, vēsta britu raidorganizācija BBC. 

Laikraksts "The Mail on Sunday" ziņo, ka laikā, kad Liza Trasa bija Lielbritānijas ārlietu ministres amatā, ticis uzlauzts viņas telefons. Tā rezultātā ārvalstu rokās esot nonākušas Trasas un citu valstu amatpersonu privātās sarakstes, kurās esot ticis apspriests arī karš Ukrainā.

Laikraksts norāda, ka hakeru uzbrukums esot ticis atklāts vasarā, kad Trasa kandidēja uz Lielbritānijas konservatīvās partijas līdera amatu, kas viņu padarītu par premjerministri. Trasa par britu premjerministri kļuva 6. septembrī, taču amatā aizvadīja vien pusotru mēnesi.

Valdības pārstāvis līdz šim komentējis, ka valsts augstākās amatpersonas ievērojot "stingrus" kiberdrošības pasākumus un ka valdība nesniegšot sīkāku informāciju par "individuālajiem drošības pasākumiem".

Laikraksts arī vēsta, ka toreizējais premjerministrs Boriss Džonsons un valdības  sekretārs Saimons Keiss esot mēģinājuši nepieļaut, ka atklātībā nonāk informācija par hakeru uzbrukumu Trasai.

Atsaucoties uz anonīmiem informācijas avotiem, laikraksts norāda uz aizdomām, ka hakeri strādājuši Krievijas uzdevumā. Šī informācija nav apstiprināta.

Vairāki Lielbritānijas politiķi no citām partijām pauduši sašutumu, ka ziņas par hakeru uzbrukumu publiski izskanējušas tikai tagad.

Jau ziņots, ka Trasa 20. oktobrī paziņoja par atkāpšanos no Lielbritānijas premjerministres amata. 24. oktobrī par britu Konservatīvās partijas līderi tika izvēlēts Riši Sunaks, tādējādi iegūstot arī nākamā Lielbritānijas valdības vadītāja amatu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu