Erdogans pēc sarunas ar Putinu pauž pārliecību par "labības darījumu"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/Scanpix

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans telefonsarunā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu paudis pārliecību, ka domstarpības par labības eksportu no Ukrainas ir iespējams atrisināt.

Erdogans sacīja Putinam, ka ir pārliecināts, ka ceļu laukā no šīs krīzes iespējams atrast, "balstoties uz konstruktīvu pieeju", paziņoja Erdogana birojs.

Turcijas prezidents arī pauda viedokli, ka šīs problēmas atrisināšana varētu iedrošināt uz soļiem pretī sarunu atsākšanai par mieru starp Krieviju un Ukrainu, atklāja Erdogana birojs.

Krievijas un Ukrainas "labības darījums" tika ar ANO un Turcijas starpniecību noslēgts 22. jūlijā. Pirmais kuģis vienošanās ietvaros pameta Odesas ostu 1. augustā. Saskaņā ar šo vienošanos no Ukrainas eksportēti vairāk nekā 9,7 miljoni tonnu graudaugu.

Jau vēstīts, ka Krievija sestdien paziņoja, ka uz nenoteiktu laiku aptur dalību "labības darījumā". Maskava ar šādu paziņojumu nāca klajā pēc uzbrukuma Krievijas Melnās jūras flotes karakuģiem Krimā. Krievija šajā uzbrukumā vainoja Ukrainu.

"Labības darījumu" bija plānots atjaunot 19. novembrī. Turcija tagad cenšas glābt šo vienošanos.

Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušoglu šodien paziņoja, ka Erdogans pārrunās šo jautājumu ar Putinu un Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Erdogans pirmdien paziņoja, ka Turcija centīsies saglabāt šo vienošanos, neskatoties uz Krievijas vilcināšanos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu