VIDEO ⟩ "Saeimā ir deputāts Kariņš un deputāte Mieriņa." Sociālo tīklu lietotāji komentē 14. Saeimas pirmo sēdi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
14. Saeimas pirmā sēde.
14. Saeimas pirmā sēde. Foto: Edijs Pālens/LETA

14. Saeimas deputāti otrdien, 1. novembrī, oficiāli nodevuši zvērestu. Pēc pirmās Saeimas mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāji neskopojās ar pārdomām par redzēto.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs mikroblogošanas vietnē "Twitter" ierakstīja:

Kāda mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāja pauda neizpratni par to, kā Saeimas deputāti var nepareizi aizpildīt vēlēšanu zīmi.

Līdzīgs viedoklis ir vēl kādai tvitera lietotājai.

Vairāki lietotāji pauda prieku par 14. Saeimas deputātes Janas Simanovskas ("Progresīvie") par ierašanos tautas tērpā.

Sociālā tīkla lietotāji neiztika arī bez deputātu nerrošanas, īpaši izceļot dažu Saeimas deputātu zvēresta lasīšanu no lapas.

Kāda sociālā tīkla lietotāja prātojusi, vai atjaunotās Latvijas laikā kāds Saeimas deputāts ir ticis sodīts par sava zvēresta pārkāpumu?

Saeimas deputāte Linda Liepiņa (LPV), nododot zvērestu, skaitīja tēvreizi. Par šo faktu bija pārsteigta "Twitter" lietotāja Elīna. 

Video: Amizantākie mirkļi no aizvadītās 14. Saeimas deputātu svinīgo solījumu nodošanas

@apollo.lv Noskaties amizantākos mirkļus no aizvadītās 14. Saeimas deputātu svinīgo solījumu nodošanas. #saeima #deputāti #solījums ♬ original sound - Apollo

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka deputāti otrdien, 1. novembrī, ievēlēja jauno 14.Saeimas Prezidija sastāvu - parlamenta priekšsēdētāju, divus viņa biedrus, kā arī Saeimas sekretāru un viņa biedru.

Jaunajā Saeimas Prezidijā būs pārstāvēti potenciālās koalīcijas politiskie spēki "Apvienotais saraksts" (AS), "Jaunā vienotība" (JV) un Nacionālā apvienība (NA), kā arī iezīmētajā opozīcijā nokļuvušās partijas - Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kā arī "Progresīvie".

Savus pārstāvjus amatiem Saeimas Prezidijā virzīja arī potenciālās opozīcijas partijas "Stabilitātei!" un "Latvija pirmajā vietā", taču šiem kandidātiem neizdevās iegūt balsu pārsvaru.

Balsojumā par 14. Saeimas priekšsēdētāju balsu vairākumu ieguva politiskā spēka AS pārstāvis Edvards Smiltēns.

Par parlamenta priekšsēdētāja biedriem deputāti ievēlēja JV pārstāvi Zandu Kalniņu-Lukaševicu un NA politiķi Jāni Grasbergu.

14. Saeimas sekretāra amatā stāsies ZZS pārstāvis Armands Krauze. Par viņa biedri savukārt deputāti ievēlēja partijas "Progresīvie" pārstāvi Antoņinu Ņenaševu.

Lemjot par 14. Saeimas Prezidija locekļiem, lielākoties atšķirīgi no vairākuma balsojuši "Stabilitātei!" deputāti.

Balsošanas process par visiem Saeimas Prezidija kandidātiem kopumā aizņēma apmēram piecas stundas.

Jau ziņots, ka otrdien, 1. novembrī, 14. Saeimā ievēlētie deputāti bija sanākuši uz jaunā parlamenta sasaukuma pirmo sēdi.

Vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza "Jaunā vienotība", kura 14.Saeimā ieguvusi 26 mandātus, tai seko Zaļo un zemnieku savienība ar 16, "Apvienotais saraksts" ar 15, Nacionālā apvienība ar 13, "Stabilitātei!" ar 11, "Progresīvie" ar 10 un "Latvija pirmajā vietā" ar deviņiem mandātiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu