VIDEO Jelgavas novadā daži malkas iegādes čeki apkures pabalsta saņemšanai izrādījušies viltoti (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: k_samurkas/shutterstock

No 1. oktobra, kad pašvaldībās sākta pieteikumu pieņemšana valsts apmaksātai apkures kompensācijai, Jelgavas un Dobeles novados saņemti aptuveni 8000 iesniegumu. Lielākoties kompensācijai par malku bez saglabāta iegādes čeka. Jelgavas novadā esot atklāti arī vairāki gadījumi, kad pievienotie pirkuma čeki izrādījušies viltoti, informē Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Dienas ziņas".

Šogad strauji kāpusi ne vien elektrības un gāzes cena, bet arī kokskaidu brikešu, granulu un malkas cena, kas ir populārākie kurināmā veidi lauku rajonos. Tāpēc iedzīvotāji neesot kavējušies pieteikties kompensācijai par izdevumiem apkures sezonā, tostarp vienreizējam pabalstam 60 eiro apmērā, ja par pavasarī iegādāto malku nav saglabājies čeks.

"Ar čeku neviens neko nepārdod. Cik es esmu malku gādājis, nekad man čeks nav bijis, nekad nedod," klāstīja vietējais iedzīvotājs Zigurds.

Jelgavas novadā dažkārt gan esot nācies sastapties ar iedzīvotājiem, kuri čekus vienkārši viltojuši, tādējādi cerot saņemt lielāku atbalstu. Tas gan ātri atklājoties.

"Tur mēs sazināmies ar iedzīvotājiem pašiem, un sazināmies arī ar malkas vai granulu piegādātājiem, kas to informāciju noprecizē, lai mēs varam pieņemt pareizo lēmumu iesniegumam," informē Cenu un Ozolnieku pagastu apvienības pārvaldnieks Matīss Kellerts.

"Šādu čeku esamība ir konstatēta. Protams, tas nav liels skaits. Mums apmēram līdz desmit tādi gadījumi ir bijuši. Ir reāli viltoti maksājumu dokumenti, un mēs par to informējam dienestus," norādīja Lasmanis.

Video: "Dienas ziņas" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu