FOTO ⟩ Pie Latvijas Kara muzeja apskatei izlikta Ukrainas kara automašīna

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pie Latvijas Kara muzeja apskatāms viens no akcijā  "Twitter konvojs" ziedotajiem apvidus auto "Orļiks", ko Ukrainas bruņoto spēku karavīri izmantojuši, lai uzvarētu kaujas pret Krievijas okupācijas spēkiem.
Pie Latvijas Kara muzeja apskatāms viens no akcijā "Twitter konvojs" ziedotajiem apvidus auto "Orļiks", ko Ukrainas bruņoto spēku karavīri izmantojuši, lai uzvarētu kaujas pret Krievijas okupācijas spēkiem. Foto: Zane Bitere/LETA

Līdz piektdienai, 4. novembrim, pie Latvijas Kara muzeja izstādīta viena no akcijā "Twitter konvojs" ziedotajām apvidus automašīnām, ko Ukrainas bruņoto spēku karavīri izmantojuši kaujās pret Krievijas okupācijas spēkiem, informē Aizsardzības ministrija (AM).

Kā norāda ministrijā, izstādīto apvidus auto izmantoja Ukrainas bruņoto spēku 93. mehanizētās brigādes karavīri, kuri tam deva nosaukumu "Orļiks".

Foto: Pie Latvijas Kara muzeja var apskatīt Ukrainas kara automašīnu

AM informē, ka ekspresizstādes mērķis ir ilustrēt kara nežēlību un atgādināt sabiedrībai, ka Ukrainas karavīri cīnās arī par Latvijas un visas pārējās Eiropas brīvību.

Vienlaikus AM norāda, ka no 5. novembra "Orļiks" būs pieejams publiskai apskatei Latvijas Kara muzeja vestibilā un kļūs par daļu no muzeja ekspozīcijas.

AM ziņo, ka izstādītais auto tika izmantots Ohtirkā, kur tas tika izmantots karavīru transportēšanai uz kauju vietām un no tām.

Vēlāk ar "Orļiku" tika sniegts atbalsts Ukrainas aizstāvjiem smagākajās cīņās Sumi reģionā, bet kaujās pie Izjumas auto tika izmantots ievainoto evakuācijai, pārtikas un ūdens apgādei, kā arī baļķu vešanai, lai nostiprinātu Ukrainas armijas pozīcijas.

Pēc dalības cīņās pusgada garumā automobilis cieta nelabojami smagus bojājumus kaujā Bahmutas reģionā, pauž ministrijā.

AM informē, ka Ukrainas bruņoto spēku 93. mehanizētās brigades pārstāvis norādījis, ka ""Orļiks" paveicis lielu darbu, ar to evakuēja ievainotos - pateicoties "Orļikam", tos varēja izvest pat no grūti sasniedzamām vietām". Pie auto ir piemetināts ložmetēja balsts. Uzbrukumu vai desanta atbalsta operāciju laikā tur bija piestiprināts ložmetējs, kas ar savu uguni atbalstīja Ukrainas spēku došanos uz priekšu.

Vienlaikus ministrijā atzīmē, ka aizsardzības nozare izsaka pateicību akcijas "Twitter konvojs" organizatoriem un iedzīvotājiem, ar kuru palīdzību kopš šī gada 24. februāra Ukrainā ir nogādātas vairāk nekā 850 automašīnas un humānā palīdzība, kas ir neatsverams atbalsts Ukrainas aizstāvjiem un sabiedrībai cīņā pret Krievijas agresiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu