Dubska par latviešu ģērbšanos: Rīgas stils ir daudz stilīgāks nekā Parīzes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Stiliste, influencere un jaunā modes šova "Stila patruļa" eksperte Žanna Dubska izsaka viedokli par latviešu stilu un iepazīstina ar populārākajām stila un gaumes kļūdām, kuras latvieši mēdz pieļaut.

"Latvieši ģērbjas patiesi stilīgi. Protams, jāskatās, ar ko sevi salīdzinām. Ja salīdzināmies ar Eiropas provincēm, tad nenoliedzami esam stilīgāki. Taču, ja ar tādām modes mekām kā Parīze vai Roma, tad tur uz ielas noteikti ir daudz drosmīgāki un spilgtāk tērpti ļaudis.

Latvieši ir nedaudz bailīgi, pieticīgi, tāpēc pie mums košas personības, kuras drosmīgi atšķiras no pūļa, ir retums.

Taču latvietes noteikti piedomā pie krāsām, pie tā, kas piestāv vai nepiestāv. Tāpēc, manuprāt, Rīgas stils ir daudz stilīgāks nekā, piemēram, Parīzes. Savukārt Stambulas ielās redzēsiet vairāk seksa nekā Rīgā, jo, kā jau ziemeļeiropieši, ģērbjamies ne tik kliedzoši.

Ja man jāvērtē, kāds tad ir rīdzinieču stils, es teiktu, ka esam mēreni – nedaudz seksīguma, bet ne pārāk. Cenšamies būt elegantas, bet reizēm nepiedomājam pie detaļām.

Gribam būt stilīgas, bet baidāmies no oriģinalitātes. Mēģinām atrast odziņu, bet baidāmies, ka to ogu ieraudzīs pārējie," ne bez humora saka stiliste Žanna Dubska.

Taču kādas tad ir būtiskākās kļūdas, kuras pieļaujam, izvēloties apģērbu?

Dubska akcentē, ka latvietes, gluži tāpat kā sievietes citur pasaulē, ģērbjas pārāk funkcionāli – priekšroka tiek dota ērtumam, nevis stilīgumam. Tāpat tiek aizmirsts par krāsām apģērbā. Taču tām patiesi ir liels spēks – krāsas var pacelt garastāvokli, paust konkrētu viedokli un uzskatus, izcelt personību no pūļa. Turklāt tām ne vienmēr jābūt košām, taču pavisam noteikti ne tumšām vai drūmām.

Kā iemācīties ģērbties modīgi un izvairīties no stila kļūdām?

Dubska iesaka katrai sievietei veikt pilnu ķermeņa diagnostiku, lai kopā ar ekspertiem detalizēti izzinātu savu ķermeni – noteikt figūras tipu, proporcijas, piemērotas krāsas un toņus. "Es pati klientiem veidoju tādu kā figūras pasi, kas detaļās parāda, kādas ir rokas, kājas, kakla un ķermeņa proporcijas. Atbilstoši tipāžam piemeklēju arī apģērbu un aksesuārus. Svarīgi, lai tie būtu atbilstoši ķermeņa apjomam, siluetam un garumam," skaidro stiliste.

Tāpat kā būtisku kļūdu Žanna izceļ arī aksesuāru trūkumu vai pārāk retu to lietošanu. Viņa novērojusi, ka daudzi nemaz nevēlas tērēt laiku, lai izceltu savu individualitāti ar stila nieciņiem un tērpu kombinēšanu, tāpēc izvēlas vienkāršāko ceļu - piemēram, džinsus vai džemperus. "Lai stilu ieturētu, jādomā par dažādiem priekšmetiem, kas veido koptēlu, – piemēram, jostiņu, kas nevis tur bikses, bet ir skaistumam. Rotas, kuras stilu izceļ un padara košu. Uz pleciem uzlikts džemperis vai kardigans. Zeķes, kuras lien ārā no zābaka. Tās ir lietas, kuras jāpiemeklē un par kurām jādomā.

"Velti laiku un uzmanību savam stilam, piedomā par detaļām. Tad arī apkārtējā pasaule kļūs skaistāka, cilvēki vairāk smaidīs un būs pozitīvāki. Uz stilīgiem cilvēkiem ir patīkami skatīties un būt blakus," iedrošina Dubska.

Nepalaid garām – jaunais pārvērtību šovs "Stila patruļa" pie skatītājiem jau no 31. oktobra. 

Stila inspektoru trio pārkāpējus tālāk savedīs kopā ar stilistiem - Dubsku, Pavlovu, Kašeru vai Keller, kuri tālāk izlems – stila kļūda ir attaisnojama vai gluži otrādi – ir laiks brīnumainām eksprespārvērtībām divu stundu garumā.

Foto: Raidījuma "Stila patruļa" vadītāji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu