Ko precētie meklē "Tinderī"? Jau tā grūti atrast otro pusīti internetā!

Apollo.lv
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: tommaso79/shutterstock

Dažādas iepazīšanās vietnes, piemēram, "Tinder" ir laba vieta, kur atrast otru pusīti. Lai gan... Kā lai zina, ka tie foršie vai foršās, ar ko totāli varētu saskanēt, tiešām ir brīvi? Pilns "Tinderis" ar precētajiem un aizņemtajiem! Kāpēc viņi tur vispār ir un kā neuzrauties uz tādiem?

Portāls "Vice" stāsta ar visai šokējošiem pētījumu firmas "GlobalWebIndex" 2015. gada pētījuma rezultātiem. Aptaujājot 47 tūkstošus dažādu iepazīšanās vietņu apmeklētājus, izrādījās, ka 42 procenti no viņiem nebija nekādi vientuļnieki! 12 procenti šo cilvēku bija attiecībās un 30 procenti bija precējušies.

Papētot pieredzes stāstus, "Vice" konstatē, ka daudzi no tiem ir līdzīgi un ka patiesībā tā saucamie sarkanie karogi parādās diezgan ātri. Citiem vārdiem sakot, meliem īsas kājas.

38 gadus vecā Marta "Tinder" satika kādu vīrieti, bet aizdomas radās ātri. Viņš viņai rakstīja ziņas tikai "Tinder" lietotnē, izvairījās dot savu telefona numuru, dažādi aizbildinoties. "Pēc neilga laika es nejauši uzzināju, ka mums ir daži kopīgi draugi," Marta stāsta.

"Viņš bija precējies, ar diviem bērniem."

Par laimi Marta nebija viņam pārāk pieķērusies. Tomēr mazliet sāpīgi bija. Šitā iekrist! 

Kaut kas līdzīgs notika ar Frančesku, kurai ir 27 gadu. "Viņš gribēja, lai mēs sūtām īsziņas viens otram tikai vietnē "Telegram", jo viņam esot kaut kādas problēmas ar WhatsApp," viņa stāsta. Pēc mēnešiem ilga randiņu perioda Frančeska uzzināja, ka viņas "Tinder" vīrietis patiesībā ir saderinājies un gatavojas kāzām. 

"Viņš man izmisīgi zvanīja, lūdzot neko nestāstīt viņa līgavai," viņa sacīja. "Pretīgi.”

Viena no lietām, kas atkārtojas daudzos pieredzes stāstos, – cilvēki sāk lietot iepazīšanās aplikācijas, ja nonāk attālinātās attiecībās.

Lūkass, 35, sāka lietot iepazīšanās portālus, kad uz gadu aizbrauca strādāt uz ārzemēm. Mājās viņam joprojām ir draudzene, taču aizbraukt uz mājām iespējams ļoti reti. Lūkass atzīst: "Sekss ir kļuvis par problēmu. Ja viņa uzzinātu, ko es daru, nezinu, kā viņa reaģētu, bet es lietoju lietotni ļoti diskrēti un esmu uzmanīgs."

Vāl kāds populārs iemesls, kāpēc aizņemtie meklē piedzīvojumus "Tinder", – viņi vēlētos atvērtas attiecības, kurās atļauts pārgulēt arī ar citiem cilvēkiem. Taču viņiem pietrūkst drosmes to pateikt saviem partneriem

Kāds vīrietis stāsta: "Seksā gribēju atkal piedzīvot to kaifu un adrenalīnu, ko nebiju jutis ļoti ilgu laiku.

Es mīlu savu draudzeni, bet es noteikti vēlos pārgulēt arī ar citām.

Neticu monogāmijai, domāju, ka tas ir tikai pienākums, ko uzspiež sabiedrība un kaut kādi izdomāti morāles likumi."

Visente Balbastre, "Tinder" Dienvideiropas komunikāciju vadītājs, uzsver: "Mēs "Tinder" vienmēr esam mudinājuši lietotājus papildināt savu profilu un censties būt pēc iespējas caurspīdīgākiem un autentiskākiem. Ir svarīgi parādīt, kas mēs patiesībā esam, bez filtriem, lai varētu satikt cilvēkus, kuriem patiesībā ir tādas pašas intereses. "Tinder" to sauc par "hardballing", kas nozīmē, ka aprakstā par sevi ir skaidri jānorāda, ko tieši meklējat.”

2018. gadā Roterdamas universitātē tika veikts līdzīgs pētījums, aptaujājot tikai "Tinder" lietotājus. Šis pētījuma dati liecina, ka precētie un aizņemtie šajā vietnē ir apmēram 18-25%.

Pētījumā tika noskaidrots, kāpēc aizņemtie cilvēki izmanto "Tinder". Galvenie iemesli bija jaunu sakaru meklēšana un vēlme noskaidrot savu vērtību "attiecību tirgū", tā sakot, saprast, vai bez esošā partera vēl kādam liekos interesants. Apmēram puse aptaujāto, kas nav vientuļi, teica, ka ar kādu no "Tinder" ir tikušies klātienē, bet otra puse pat nejuta pēc tā vajadzību.

Pētījums beidzas ar jautājumu – vai cilvēki, kas krāpj savu partneri "Tinder”, tik un tā agri vai vēlu būtu krāpuši arī tad, ja "Tinder" nebūtu?

Tā kā tehnoloģijas un cilvēku uzvedība tagad ir tik savstarpēji saistītas, ir gandrīz bezjēdzīgi jautāt, vai cilvēks krāptos pasaulē bez iepazīšanās lietotnēm. Bet varbūt tādas vietnes kā "Tinder" iedrošina neuzticībai?

Lai nu kā, skaidrs, ka iepazīšanās platformas internetā ir, no vienas puses, lieliska vieta, kur satikt īsto partneri, no otras puses, tās ir pilnas ar cilvēkiem, kuri jau ir attiecībās un meklē tikai izklaidi, vienas nakts sakarus vai vēlas sabužināt savu ego.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu