Traģēdija ASV ⟩ Zināma jauna informācija noslepkavotās Gabijas Petito lietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

2021. gada rudenī visu pasauli pāršalca traģēdija ASV - bojā gāja ceļojumu blogere Gabija Petito. Novembra sākumā Petito vecāki iesnieguši prasību tiesā, apsūdzot Moābas pilsētas policijas departamentu par nolaidību, lai glābtu meitas dzīvību. Petito vecāki apgalvo, ka kāda policista vardarbīgā rīcība padarīja viņu neobjektīvu pret izmeklēšanu, vēsta medijs "Insider".

35 lappušu garajā tiesas prāvā, par kuru pirmo reizi tika paziņots augustā, Petito vecāki Džozefs Petito un Nikola Šmita apsūdzēja policistu Ēriku Pratu par fundamentāli neobjektīvu pieeju izmeklēšanai".

Viņi apgalvoja, ka policists izvēlējās ticēt Gabijas Petito vardarbīgajam līgavainim Braienam Londrijam, ignorējot pierādījumus, ka Gabija bija upuris, un apzināti meklējot nepilnības, lai apietu likumu prasības.

Petito vecāki apsūdz vēl vienu policistu, kurš arī neesot ievērojis izmeklēšanas procedūru, pilnībā neizmeklējot sūdzību par vardarbību ģimenē un ignorējot acīmredzamas pazīmes, ka viņu meita ir nokļuvusi nelaimē.

Petito vecāki tiesai pieprasa 50 miljonu ASV dolāru kompensāciju.

Gabijas Petito lieta

Petito un Londrijs pērnā gada jūlija sākumā "Ford Transit" busiņā no Longailendas sāka ceļojumu pa ASV dabas parkiem. Bija plānots, ka brauciens oktobra beigās noslēgsies Oregonā. Taču 1. septembrī Londrijs viens pats atgriezās Nortportā, Floridā, kur dzīvo viņa ģimene.

Saskaņā ar federālajām apsūdzībām, Londrijs laikā no 30. augusta līdz 1. septembrim izmantoja viņam nepiederošu debetkarti, kopumā no tās iztērējot vairāk nekā 1000 dolārus.

4. septembrī Londrijs Nortportā iegādājās mobilo tālruni, raidorganizācijai CNN atklāja Londriju ģimenes advokāts Stīvs Bertolino.

Londriju ģimene no 6. līdz 8. septembrim bija devusies kopīgā izbraukumā uz kempingu Floridā. ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) rīcībā ir novērošanas kameru video. Kaimiņi apgalvo, ka Londriju pēdējoreiz esot redzējuši 10. septembrī.

11. septembrī Petito ģimene policijā paziņoja par jaunietes pazušanu. Nortportas policija šīs pašas dienas vakarā apmeklēja Londriju ģimenes māju, taču radinieki "faktiski tikai pateica, kā sazināties ar viņu advokātu", sacījis likumsargu pārstāvis Džošs Teilors.

Londrija vecāki likumsargiem apgalvojuši, ka dēlu pēdējoreiz redzējuši 14. septembrī, kad viņš esot devies ceļā uz dabas parku. Pirms desmit dienām iegādātais tālrunis palika vecāku mājās, un tagad tas ir nonācis FIB rīcībā.

20. septembrī Vaiomingas dabas parkā tika atrastas Petito mirstīgās atliekas. Tiesu medicīnas ekspertīzes sākotnējais atzinums - Petito tikusi noslepkavota.

Pret Londriju tika izdots federālais aresta orderis par nelikumīgu cita cilvēka bankas kartes izmantošanu. Braiens bija atteicies sadarboties ar tiesībsargājošajām iestādēm, tādēļ FIB iepriekš identificēja viņu kā "interesantu personu" šajā lietā.

Šī gada janvārī Petito līgavainis atzina savu atbildību par sievietes nāvi. Braiens Londrijs nošāvās dažas nedēļas pēc tam, kad Petito septembrī tika atrasta nožņaugta.

Advokāts, kas pārstāv Londrija ģimeni, sacīja, ka lieta ir radījusi milzīgas emocionālas sāpes un ciešanas visiem, kas viņus mīlēja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu