Igauņu politiķis uzbrauc velosipēdistam. Starp deputātiem izceļas asas diskusijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Igaunijas sociāldemokrātu deputāte Marisa Helranda Tallinas domes sēdē rosinājusi Konservatīvās Tautas partijas frakcijas priekšsēdētājam Martam Kallasam apturēt parlamentārās pilnvaras, līdz policija izbeigs izmeklēšanu par viņa sadursmes ar velosipēdistu apstākļiem. Kallass atbilēja, ka nevajadzētu izdarīt tālejošus secinājumus, ja nav zināmas visas detaļas, vēsta laikraksts "Postimees".

"Nesen Tallinā notika incidents, kas atgādināja ainu no slavenā igauņu seriāla "Kättemaksukontor". Nozieguma vietā pieķertais malumednieks policijai skaidro, kāpēc nošāvis kazas. "Kaza man uzbruka divas reizes pēc kārtas".

Tāpat arī mūsu kolēģis Marts Kallass, kurš apgalvo, ka sajutis riteņbraucēja radītās briesmas un uzskatījis par nepieciešamu viņam divas reizes uzbraukt ar savu auto," sacīja deputāte.

Viņa arī uzsvēra, ka deputāta mandāts nedod tiesības pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus.

"Ja deputāts kādam apzināti uzbrūk, tad tā ir absolūti nepieņemama rīcība, kas met ēnu uz katru no šajā zālē sēdošajiem deputātiem. Ja cilvēks braukšanas laikā nespēj savaldīties, tad viņš nav piemērots pilsētas vadīšanai.

Tāpēc mūsu frakcija ierosina Martam Kallasam apturēt viņa pilnvaras pilsētas asamblejā līdz policijas izmeklēšanas beigām," piebilda deputāte.

Marts Kallass uz to atbildēja: "Dārgā Marisa, ja jūs nezināt detaļas, lūdzu, neizdariet pārsteidzīgus secinājumus. Piedzēries velosipēdists, kurš brauc ar zagtu velosipēdu, nav tas, kas būtu jāaizsargā. Īpaši tev. Viņš bija agresīvs, atradās reibuma stāvoklī – to konstatēja policija."

Kā vēstīts, Tallinas domes Igaunijas Konservatīvā Tautas partijas frakcijas priekšsēdētājs Marts Kallass uz ceļa konfliktējis ar kādu velosipēdistu.

Video: Igaunijas politiķa un velosipēdista konflikts

Politiķis video reģistratorā iemūžinātos kadrus publicējis savā "Facebook" lapā un komentējis notikušo: "Tallinas velosipēdistu stratēģija un zaļais pagrieziens savā labākajā izpildījumā. Bez apgaismojuma tumsā, velosipēdistu aktīvists no kaimiņvalsts, centās izraisīt negadījumu."

Pēc video redzamās informācijas incidents noticis 28. oktobrī plkst. 18.31.

Politiķis vēlāk skaidroja, kāpēc pats pēc tam uztriecies virsū velosipēdistam. "Es viņam ierādīju vietu. Kad viņš man sāka uzbrukt, es centos no viņa atbrīvoties. Esmu šoferis jau 42 gadus un zinu savu auto. Tā bija neliela ārkārtas aizstāvēšanas."

Politiķis stāstīja, ka uz notikuma vietu izsaucis mediķus un policiju. Mediķi apstiprināja, ka velosipēdistam nav konstatētas nekādas traumas. Savukārt policija ir reģistrējusi šo ceļu satiksmes negadījumu.

"Šodien došos pie apdrošinātājiem, jo auto vējstikls ir sadauzīts un tas jāmaina," stāstīja politiķis. Viņš arī norādīja, ka Policijas un robežsardzes pārvalde ir sākusi attiecīgos procesus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu