Kūtri pārbaudot kuģus, Krievija bremzē "labības koridora" darbu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievija pēc savas dalības atjaunošanas "labības darījumā" sākusi bremzēt "labības koridora" darbu, otrdien, 8. novembrī, pavēstīja Ukrainas infrastruktūras ministra vietnieks Jurijs Vaskovs.

Rindā šobrīd ir 210 kuģi. Pārbaudīto kuģu skaits ir sarucis līdz astoņiem, deviņiem dienā, kaut arī dienās, kad Krievija bija atteikusies no dalības "labības darījumā", ANO un Turcijas inspektori pārbaudīja līdz 46 kuģiem dienā.

"Šodien mēs esam atgriezušies pie tām pašām problēmām. Kopīgās inspekcijas ir atsākušās. Inspekcijās piedalās visas četras puses. Bet tās vidēji ir ieplānotas tikai 12 dienā, un no tām faktiski tiek pabeigtas tikai astoņas, deviņas. Tajā pat laikā ir nepieciešamas 25-30 dienā," skaidroja Vaskovs.

Atbilstoši situācijai 7. novembrī rindā uz iebraukšanu Ukrainas ostās bija 88 kuģi. Vēl 18 kuģi gaidīja pārbaudes izbraukšanai Turcijas ūdeņos.

"Koridora darbības trīs mēnešos mēs pasaulei esam nosūtījuši 10,1 miljonu tonnu labības no Lielās Odesas ostām. Tas pasaules mērogā ir nozīmīgs rādītājs. Tāpēc mūsu uzdevums ir palielināt šo apjomu. Atbilstoši oktobra rezultātiem mēs esam eksportējuši 4,2 miljonus tonnu. Ja inspekcijas strādātu bez kavēšanās, būtu ne mazāk kā seši miljoni tonnu mēnesī. Tas ir reāls rādītājs, ko var panākt koridors," rezumēja Vaskovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu