VIDEO Mikroautobusa šoferis Vecrīgā uztriecas cilvēkam ratiņkrēslā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: The world of words/Shutterstock

Vecrīgas šaurajās ielās ceturtdien, 10. oktobrī, kāds mikroautobusa šoferis, braucot atpakaļgaitā, uztriecās vīrietim, kurš tobrīd pārvietojās pa bruģi ar ratiņkrēslu, vēsta raidījums "Degpunktā".

Abām iesaistītajām pusēm ir atšķirīgs viedoklis par notikušo, bet to, ka šis gadījums, kas beidzies salīdzinoši mierīgi, aktualizē sasāpējušo problēmu par vides pieejamību Rīgas sirdī, nenoliedz neviens.

Pilsētas kamerās ir redzams brīdis pirms un īss mirklis pēc negadījuma Vecrīgā. Vīrietis ratiņkrēslā pa Kaļķu ielu dodas Krastmalas virzienā, neredzot to, kas notiek viņam aiz muguras. Busiņa šoferis mēro to pašu ceļu, tikai braucot atpakaļgaitā.

Voldemārs un viņa kolēģe no invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" gan domā citādāk. Vīrietis bija ceļā uz Rīgas domi, kur notika seminārs par vides pieejamību Rīgā.

Tikt atpakaļ ratiņkrēslā palīdzēja aculiecinieki. Lai pārliecinātos par veselības stāvokli, uz notikuma vietu izsaukta Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde. Mediķi Voldemāru apskatīja un nekonstatēja traumas, kuru dēļ būtu nepieciešams doties uz slimnīcu.

Voldemārs daudzviet Rīgā dodas viens, lai apsekotu un izvērtētu pilsētvidi un ieteiktu risinājumus, kā to uzlabot. Vecrīga ir viena no problemātiskākajām vietām galvaspilsētā.

Kā atzīst Ņina un Voldemārs, šis rīts izvērties gana ironiski un kārtējo reizi pierāda vides pieejamības problēmas.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu