Peskovs reaģē uz "Vagner" video, kurā brutāli tika nogalināts krievu karavīrs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dmitrijs Peskovs.
Dmitrijs Peskovs. Foto: AP/Scanpix

Kremļa saimnieka Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atteicies komentēt nesen publicēto video, kurā Krievijas algotņu organizācijas "Vagner" kaujinieki ar veseri nosituši krievu karavīru, kurš bija nonācis ukraiņu gūstā, ziņo portāls "Mediazona".

"Nē, mums nav nekādu komentāru. Mēs nezinām, kas tas ir, cik tur ir taisnības, tā nav mūsu darīšana," Peskovs atbildēja uz lūgumu komentēt ar "Vagner" grupu saistītajā "Telegram" kanālā "Grey Zone" ievietoto video.

Video redzams bijušais ieslodzītais Jevgēņijs Nužins. 

Kanāls "Grey Zone" apgalvo, ka Nužins esot aizbēdzis no frontes un padevies gūstā Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Atrodoties gūstā, viņš sniedza interviju ukraiņu žurnālistam Jurijam Butusovam, kurā stāstīja par briesmīgajiem apstākļiem Krievijas armijā un to, ka vēlas pārbēgt uz Ukrainu. Oktobrī viņš sniedza līdzīgu interviju.

1999.gadā Nužinam tika piespriests 24 gadu cietumsods, un soda izciešanas laikā viņam tika piespriesti vēl divi gadi cietumā. 

Jau vēstīts, ka lielo zaudējumu dēļ Krievijas algotņu organizācija "Vagner", kas kopā ar Krievijas karaspēku cīnās Ukrainā, ievērojami pazeminājusi prasības jaunajiem kaujiniekiem, teikts Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas izlūkdienesta svētdien publiskotajā atskaitē.

Agrāko nosacīti augsto vervēšanas standartu vietā tagad "Vagner" pieņem darbā pat ieslodzītos ar nopietnām medicīniska rakstura problēmām, ziņoja britu izlūkdienests.

"Vagner" vadītājs Jevgēņijs Prigožins, iespējams, apsver izmantot jaunos kaujiniekus, lai izveidotu tā dēvēto "Vagner" līniju Krievijas aizsardzības pozīcijās Ukrainas austrumos, uzskata izlūkdienests.

Krievijas cilvēktiesību aizsardzības organizāciju "Gulagu.net" un "Sēdoša Krievzeme", kā arī Ieslodzīto tiesību aizsardzības fonda publiskotie dati liecina, ka Krievija kopš vasaras vidus uz karu ar Ukrainu nosūtījusi vismaz 15 000 ieslodzīto. Vervēšanu veikuši "Vagner" un Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu