"Vagner" publicē video, kurā demonstrē brutālu vēršanos pret "nodevēju" (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums/Kolāža

Ar Krievijas algotņu organizāciju "Vagner" saistīts "Telegram" kanāls "Grey zone" publicējis videoierakstu, kurā redzama savervēta krievu gūstekņa sodīšana ar nāvi.

Krievijas medijs "Insider" norāda, ka šī persona ir Jevgēņijs Nužins.

Septembra sākumā viņš padevās ukraiņu gūstā un vēlāk sniedza interviju ukraiņu žurnālistam Jurijam Butusovam, kurā stāstīja par briesmīgajiem apstākļiem Krievijas armijā un to, ka vēlas pārbēgt uz Ukrainu. Oktobrī viņš sniedza līdzīgu interviju.

VIDEO: Intervija ar J.Nužinu

Nāvessoda izpildes video aprakstā teikts, ka vīrietis "pēkšņi pazuda no izmeklēšanas Kijivā". Pats Nužins stāsta, ka 11. novembrī, atrodoties Kijivā, viņš saņēmis sitienu pa galvu, zaudējis samaņu un pamodies pagrabā, kur uzzinājis, ka viņu "tiesās". Tikmēr citos avotos tiek apgalvots, ka Nužins pēdējās karagūstekņu apmaiņas laikā atgriezies Krievijā.

Video ir redzams, ka pēc notiesātā paskaidrojuma sniegšanas notiek nāvessoda izpilde, ko "Grey zone" kanālā dēvē par "Atriebības āmuru". Tobrīd pie Nužina galvas bija jau piestiprināts betona bloks, bet pēc tam nenoskaidrots vīrietis ar veseri iesita viņam pa galvu. Video beigās parādās uzraksts "Likvidēts".

Krievijas medijs vēsta, ka "vāgnerieši" arī Sīrijā ir izmantojuši nāvessodu ar veseri. 2019. gadā sociālajos medijos parādījās video, kurā viņi nogalina vīrieti civilajās drēbēs.

Portāls "Apollo.lv" iepriekš ziņojis, ka lielo zaudējumu dēļ "Vagner", kas kopā ar Krievijas karaspēku cīnās Ukrainā, ievērojami pazeminājusi prasības jaunajiem kaujiniekiem, teikts Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas izlūkdienesta publiskotajā atskaitē.

Agrāko nosacīti augsto vervēšanas standartu vietā tagad "Vagner" pieņem darbā pat ieslodzītos ar nopietnām medicīniska rakstura problēmām, ziņoja britu izlūkdienests.

"Vagner" vadītājs Jevgēņijs Prigožins, iespējams, apsver izmantot jaunos kaujiniekus, lai izveidotu tā dēvēto "Vagner" līniju Krievijas aizsardzības pozīcijās Ukrainas austrumos, uzskata izlūkdienests.

Krievijas cilvēktiesību aizsardzības organizāciju "Gulagu.net" un "Sēdoša Krievzeme", kā arī Ieslodzīto tiesību aizsardzības fonda publiskotie dati liecina, ka Krievija kopš vasaras vidus uz karu ar Ukrainu nosūtījusi vismaz 15 000 ieslodzīto. Vervēšanu veikuši "Vagner" un Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvji.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu