Alkoholiskie dzērieni, kuri izraisa vismokošākās paģiras (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: New Africa/Shutterstock

Iespējams, vismaz vienu reizi mūžā esat pieredzējis tādu fenomenu kā paģiras. Gadiem ritot, alkohola lietošanas sekas nākamajā dienā kļūst vēl smagākas. Portāls "Bustle" vēsta, kāda veida alkohols izraisa vismokošākās paģiras.

"Parasti, jo vairāk alkohola jūs dzerat, jo lielāka iespēja, ka jums būs paģiras," saka Dr. Soma Mandala - sertificēta speciāliste. Tas ir tāpēc, ka alkohols stimulē antidiurētisko hormonu (ADH), kas var likt jums vairāk urinēt un, iespējams, dehidrēt jūsu ķermeni.

Tie ir paģiras veidojošie elementi: jo vairāk dzerat, jo vairāk dehidrējaties, jo spēcīgāk sāp galva. Izrādās, tam, ko jūs dzerat, var būt tikpat liela ietekme kā tam, cik daudz to izdzerat.

"Vielas, kuru dēļ rodas spēcīgākas paģiras, ir atrodamas tumšākos dzērienos, piemēram, sarkanvīnā, brendijā, viskijā un rumā. Zemākas cenas dzērieniem parasti ir vairāk šādu vielu, tāpēc tie mēdz izraisīt stiprākas paģiras," saka Mandala.

Jo saldāks dzēriens, jo lielāka varbūtība, ka jūs no rīta izjutīsiet nožēlu.

"Tas ir tāpēc, ka saldie kokteiļi satur dažāda veida alkoholu, un tāpēc, ka to garšas dēļ ir vieglāk dzert tos ātrāk un vairumā," skaidro Mandala.

Vairāk alkohola nozīmē spēcīgākas paģiras, tāpēc par to ir jādomā, apsverot, vai dzert nākamo margaritu vai mohito.

Ja dzirkstošais vīns ir jūsu izvēlētais alkoholiskais dzēriens, ziniet - tas var būt vēl viens izplatīts paģiru vaininieks.

"Burbuļos, piemēram, šampanietī, ir vairāk oglekļa dioksīda, kas atvieglo alkohola nokļūšanu asinīs, izraisot paģiras," saka Mandala.

Neatkarīgi no izvēlētā alkohola jūs varat veikt pasākumus, lai ierobežotu tā nelabvēlīgo ietekmi. Tā kā viens no lielākajiem paģiru izraisītājiem ir dehidratācija, jūs to varat viegli apkarot, dzerot daudz ūdens.

Pirms sākat dzert alkoholu, visu dienu dzeriet daudz ūdens, kā arī glāzi ūdens pēc katra patērētā alkoholiskā dzēriena.

Dzeršana tukšā dūšā palielina alkohola uzsūkšanos, tāpēc neizlaidiet vakariņas pirms pudeles atvēršanas. Cigarešu smēķēšana arī var pastiprināt paģiras. 

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu