"Palīdzēt un iedvesmot." Pasniegtas "Latvijas lepnuma" balvas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas proklamēšanas gadadienas vakarā aizvadīta svinīgā balvas "Latvijas lepnums" laureātu godināšanas ceremonija, kuras laikā apbalvoti cilvēki, kas ar īpašu aizrautību un pašaizliedzību spējuši palīdzēt un iedvesmot.

Ceremonija notika 19.reizi, un "Latvijas lepnuma" balvas tika pasniegtas desmit nominācijās, aģentūru LETA informēja "TV3 Group" komunikācijas vadītājs Kārlis Pozņakovs.

Nominācijā "Mediķis" balvu saņēma Zantes pagasta feldšere Daina Eversone, nominācijā "Cilvēcība un drosme" - mikroķirurgi Mārtiņš Malzubris un Olafs Libermanis, kas devās palīdzēt ārstēt un operēt karā cietušos Ukrainā, bet nominācija "Dižģimene" tika apbalvoti Ārija un Ēriks Brūveri, kuriem ir 15 bērni - astoņi dēli un septiņas meitas.

Nominācijā "Iedvesmotājs" balvu saņēma Linda Bumbiere, kura par spīti redzes un kustību traucējumiem dzīvo aktīvu un optimisma piepildītu dzīvi, bet nominācija "Jaunietis" apbalvots 16 gadu vecais Haralds Daniels Vecbaštiks, kurš palīdz jauniešiem, kas nonākuši dzīves strupceļā.

Nominācija "Novadnieks" balvu saņēma lībiešu kultūras darbiniece, lībiešu valodas kopēja un uzturētāja, divu lībiešu ābeču autore Zoja Sīle, nominācija "Sirdsdarbs" balvu saņēma Latvijas orientēšanās sporta leģenda, populāro sacensību "Magnēts" izveidotājs Arno Līcis.

Nominācija "Skolotājs" balvu saņēma mūzikas skolotāja Inita Raginska, kura strādā trīs skolās - Viduču pamatskolā, Žīguru pamatskolā un Viļakas mūzikas un mākslas skolā, kā arī ir Viļakas Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcas ērģelniece, draudzes vecākā un arī katahēte.

Nominācija "Vairāk nekā prasa pienākums" balvu saņēma Iļģuciema sieviešu cietuma priekšniece Inna Zlatkovska, kura cietumā strādā jau 30 gadus.

Savukārt nominācijā "Cilvēks cilvēkam" balvu saņēma Arnis Banga, kurš palīdz jauniešiem atbrīvoties no atkarībām, kā arī sniedz atbalstu maznodrošinātām ģimenēm.

Kopumā balvai tika saņemti 329 pieteikumi.

"Latvijas lepnums" ir mediju grupas "TV3 Group" projekts, kurā katru gadu svinīgā godināšanas ceremonijā apbalvo līdzcilvēkus, kas ar savu darbu un pašaizliedzību padara Latviju labāku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu