Krievu armijas lidmašīnas veikušas "īpaši riskantu" manevru, pietuvojoties NATO jūras spēkiem Baltijas jūrā (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Vladislav Sinelnikov/Shutterstock

Pie Polijas krastiem Baltijas jūrā esošajām NATO jūras spēku vienībām pietuvojušās divas Krievijas armijas lidmašīnas. Mēģinājumus sazināties bumbvedēju piloti esot ignorējuši. 

Pēc NATO informācijas, divi Krievijas bumbvedēji bīstamā manevrā pietuvojušies alianses kuģiem, kas darbojas Baltijas jūrā. Ceturtdien notikušajā incidentā lidmašīnas lidoja garām jūras spēku vienībai SNMG1 tikai aptuveni 73 metru attālumā. Lidojuma augstums bija tikai 300 pēdas, kas atbilst aptuveni 91 metram. Uz mēģinājumiem nodibināt kontaktus piloti nereaģēja.

Uz DPA jautājumu, NATO preses pārstāve sestdien atbildēja, ka tie bija divvietīgie taktiskie bumbvedēji SU-24, kuriem NATO koda nosaukums ir "Fencer".

Attiecīgi sabiedrotie izsludināja savu gaisa spēku ātro gatavību. Šādos gadījumos NATO lidmašīnas seko krievu lidaparātiem, kamēr tie pamet attiecīgo zonu.

Jūras spēku vienība SNMG1 atradās nepilnus 50 kilometrus no Polijas ostas pilsētas Gdaņskas.

NATO pārstāve neatklāja, kā uz lidaparātu tuvošanos reaģēja kuģu apkalpes, taču domājams, ka lidmašīnas fiksēja radars, lai jebkurā brīdī tās varētu notriekt. Preses pārstāve sacīja, ka Krievijas lidmašīnas, iespējams, nebija bruņotas ar raķetēm.

Kā norāda NATO, manevrs bijis īpaši riskants, jo Krievijas piloti lidojuši apgabalā, kas tiek uzskatīts par bīstamo zonu un ko šobrīd alianse izmanto pretgaisa mācībām. Tādēļ šī pieeja ir klasificējama kā "nedroša un neprofesionāla", un tā ir palielinājusi negadījumu risku, norāda NATO galvenais birojs Nortvudā.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu