Stjuartu streika dēļ "Finnair" atceļ 100 reisu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Finnair" lidmašīna.
"Finnair" lidmašīna. Foto: Reuters/ScanPix

Somijas lidsabiedrība "Finnair" paziņojusi, ka stjuartu streika dēļ svētdien un pirmdien atcelti aptuveni 100 reisu no Helsinku lidostas.

Somijas Transporta darbinieku arodbiedrība (AKT) pavēstījusi, ka diennakti ilgais stjuartu streiks sāksies svētdien plkst. 15 un beigsies plkst. 15 pirmdien.

"Reisu atcelšana un klientu novirzīšana sākās sestdien, un darbs turpinās arī šodien," teikts "Finnair" izplatītajā paziņojumā, piebilstot, ka uzņēmums darot visu, ko spēj, lai piedāvātu klientiem citas iespējas sasniegt iecerēto galamērķi.

Pasažieri sava reisa statusu var pārbaudīt "Finnair" tīmekļa vietnē.

Somijas Stjuartu apvienības pārstāve Marianna Arteva informējusi, ka streikam pievienojušies vairāki simti stjuartu.

Tā esot reakcija uz lidsabiedrības personāla politiku, piemēram, uz lēmumu, cenšoties mazināt izmaksas, ienākošo reisu apkalpošanu no Taizemes un ASV nodot apakšuzņēmējiem. Tas var novest pie 450 "Finnair" stjuartu atlaišanas.

"Diemžēl arodbiedrība izšķīrusies par nelikumīgu streiku sarunu vietā. Visu rudeni ar arodbiedrībām esam apsprieduši iespējas ietaupīt, taču diemžēl ar stjuartiem neesam spējuši panākt rezultātu. Mēs tomēr joprojām ceram kopīgi atrast risinājumu," uzņēmuma izplatītajā paziņojumā norādījis "Finnair" vadītājs Jāko Šilts.

Lidsabiedrība paziņojusi, ka normālu darbību tā atsāks pirmdienas pēcpusdienā, lai gan streiks var ietekmēt atsevišķus reisus arī pēc tam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu