Internetā nopludināta Īlona Maska vēstule darbiniekiem: Pametiet bezjēdzīgas sapulces

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sergei Elagin/Shutterstock

Ekstravagantais Īlons Masks, kura jaunākais pirkums ir mikroblogošanas vietne “Twitter”, pēdējā laikā ir kļuvis bēdīgi slavens ar "Twitter" darbinieku atlaišanu. Tiem, kas paliek, ir viena vienīga izvēle: strādāt vairāk, ilgāk un produktīvāk. Tikko tajā pašā viņam piederošajā vietnē "Twitter" nopludināta viņa rakstītā vēstule viņam piederošā uzņēmuma "Tesla" darbiniekiem ar sešiem likumiem, kā panākt neprātīgu produktivitāti, raksta portāls "indy100.com".

Samaziniet sanāksmju biežumu

Pēc Maska teiktā, "pārmērīgi daudz sanāksmju ir lielo uzņēmumu posts."

Lai padarītu sanāksmes efektīvākas, Masks iesaka to skaitu samazināt, ja vien nav steidzami jārisina kāds jautājums.

Pametiet bezjēdzīgas sapulces

Līdzīgi kā pirmajā noteikumā, ja darbinieks saprot, ka nespēj sanāksmei dot nekādu pienesumu, viņam jāļauj aiziet no tās bez sekām.

"Nav rupji aiziet, ir nepieklājīgi likt kādam palikt un tērēt viņa laiku," saka Masks.

Labākais veids, kā efektīvi sazināties, ir runāt tiešu valodu. Maska vārdiem, tas nozīmē: "Neizmantojiet saīsinājumus vai muļķīgus apzīmējumus objektiem, programmatūrai vai procesiem."

Neizmantojiet saziņai komandķēdes principu

"Saziņai vajadzētu virzīties pa īsāko ceļu, kas nepieciešams darba veikšanai," raksta Masks.

Masks uzskata, ka zemāka līmeņa darbiniekiem nav jāskaidro jautājumi, sazinoties ar speciālistiem pa komandķēdi (tas ir - ievērojot subordinācijas principu - red.), bet tieši jāvēršas pie atbildīgās personas.

"Jebkurš vadītājs, kurš mēģina ieviest komandķēdes komunikāciju, drīzumā atklās, ka strādās citur," viņš piebilda.

Izmantojiet veselo saprātu

Lai gan tas var šķist pašsaprotami, dažiem cilvēkiem vairumā situāciju ir nepieciešams atgādinājums izmantot veselo saprātu.

Masks, to paskaidrojot, izmantoja kādu piemēru par "uzņēmuma noteikumu" ievērošanu, kas būtu "acīmredzami smieklīgi konkrētajā situācijā".

Izvairieties no lielām sanāksmēm

"Lielas sanāksmes ir lielu uzņēmumu posts, un laika gaitā tās gandrīz vienmēr pasliktinās. Lūdzu, ejiet prom no visām lielajām sanāksmēm, ja vien neesat pārliecināts, ka tās ir vērtīgas visiem, kas tajās piedalās, bet arī tad organizējiet tās ļoti īsas."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu