Lielbritānijas pludmalē cilvēkus pārbiedē dīvaini maisi, kas izskaloti no okeāna

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Helen Marlow/Facebook

Lielbritānijā pludmales apmeklētājus izbiedējuši ārpuszemes paskata maisi, kas, izskaloti no okeāna, mētājušies smiltīs, vēsta ārvalstu mediji.

Kornvolas vietējā iedzīvotāja Helēna Mārlova dīvaino veidojumu atklāja 27. oktobrī, pastaigājoties pa pludmali ar savu suni.

"Tas izskatījās pēc baltas, gaļīgas substances. Tam nebija noteiktas formas vai locekļu. Izskatījās, ka tā ir viena vesela masa," Mārlova stāstīja izdevumam "Live Science".

Mārlovas sunim bālganās ķeskas krietni gājušas pie sirds, tāpēc tas centies izvārtīties tajās. Tas liecināja, ka šā objekta izcelsme ir dabiska. Tiesa, tālāki skaidrojumi Mārlovai nav nākuši prātā, jo neko līdzīgu viņa savā mūžā neesot redzējusi.

Mārlova uzņemtos objekta attēlus publicēja Lielbritānijas jūras bioloģijas pētniecībai veltītā "Facebook" lapā "British Marine Life Study Society". 

Ieraksts pievērsa Kornvolas savvaļas dzīvnieku aizsardzības tresta uzmanību, kura pētniekiem radās aizdomas, ka objekts patiesi varētu būt vaļa placenta.

Šis skaidrojums bija ļoti pa prātam pētniekiem, jo tas nozīmētu, ka netālu nesen ir piedzimis vaļa mazulis.

Tiesa, pēc laika pārdomu un diskusiju kļuva skaidrs, ka tā nav vis placenta, bet gan vaļa kuņģis. Pavisam skaidrs nav, kādas sugas vaļa kuņģis tas ir, tomēr tā izmērs rosina dažas aizdomas. Tam noteikti jābūt lielajam valim – finvalim, kuprvalim vai zilajam valim. Retāki šīs teritorijas viesi ir kašaloti un polārie vaļi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu