"Nevēlējās iet ar kājām." Par automašīnu zādzību Kurzemē aicina sākt kriminālvajāšanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Toa55/Shutterstock

Par automašīnu zādzību Kurzemē policija aicina sākt kriminālvajāšanu pret diviem vīriešiem, norāda Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu divos savstarpēji nesaistītos kriminālprocesos par automašīnas zādzībām un nodevušas tos paātrinātā kārtībā prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

VP 8. novembrī tika saņemta informācija, kā Kuldīgā ir nozagta automašīna "Renault". Likumsargi par notikušo sāka kriminālprocesu un pēc aptuveni pusstundas atrada automašīnu avarējušu Kuldīgas novada Padures pagastā. VP amatpersonas noskaidroja un aizturēja iespējamo vainīgo personu - kādu pilngadīgu jaunieti, kurš savu vainu atzina.

Jaunietis apgalvo, ka automašīnu bija nozadzis, jo nav vēlējies tumsā ar kājām doties mājup.

Zādzību atviegloja tas, ka automašīna nebija aizslēgta un arī tās iedarbināšana zaglim problēmas neradīja, jo automašīnas atslēgas bija atstātas aizdedzē.

VP atkārtoti aicina iedzīvotājus sargāt savus īpašumus un slēgt ciet durvis automašīnām, kā arī logus neatstāt atvērtus, un atslēgas neatstāt automašīnas salonā.

Avarējusī automašīna tika atdota īpašniekam, taču ar to vairs nav iespējams pārvietoties. Jaunietis iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par administratīviem pārkāpumiem.

Savukārt 25. oktobrī VP tika saņemta informācija, ka Skrundā nozagta automašīna "Audi". VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas sāka kriminālprocesu un tās pašas dienas vakarā, veicot operatīvās darbības, apturēja automašīnu Skrundā, kā arī aizturēja automašīnas zagli.

Vīrietis savu vainu atzina un paskaidroja, ka vēlējies ar automašīnu pabraukt, pēc tam to novietojot atpakaļ.

Automašīna pēc zādzības ir nedaudz saskrāpēta, kā arī tai ir bojāts atdures stienis. Vīrietis nesen ir atbrīvojies no ieslodzījuma vietas, kur izcieta sodu par seksuālu vardarbību.

Šeršņova skaidro, ka saskaņā ar Krimināllikumu, par transportlīdzekļa zādzību soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Soda apmēru noteiks tiesa.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu