Aplēsts, cik Baltkrievijas karavīru Krievija varētu iesaistīt karā pret Ukrainu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Vital Hil/Shutterstock

Vairums Baltkrievijas karavīru nevēlas doties karā pret Ukrainu un viņu morāli psiholoģiskais stāvoklis ir zemā līmenī. Tomēr ir 10-15 tūkstoši cilvēku, kas varētu piedalīties Krievijas "specoperācijā" pret Ukrainu, brīfingā norādīja Ukrainas armijas ģenerālštāba galvenās operatīvās pārvaldes priekšnieka vietnieks Oleksijs Hromovs.

Baltkrievijas militārā vadība nolēmusi līdz 28. novembrim pagarināt nacionālo bruņoto spēku gatavības pārbaudi, arī piesaistot virsnieku grupas no Krievijas. Šī pārbaude notiek kopš maija.

"Aptuveni 10 līdz 15 tūkstoši Baltkrievijas drošības struktūru personālsastāva cilvēku gatavi piedalīties Krievijas tā dēvētajā specoperācijā.

Pirmkārt, augstās materiālās atlīdzības pievilcīguma pēc," sacīja Hromovs.

Laikā no 23. līdz 28. novembrim iespējama situācijas saasināšanās uz Krievijas-Ukrainas robežas, kam Krievija gatavo savu karaspēku.

"Tiek pausts, ka NATO un Ukraina gribēs sagrābt miermīlīgās Baltkrievijas un Krievijas pierobežas rajonus," sacīja Ukrainas ģenerālis.

Ņemot to vērā, nevajadzētu izslēgt iespēju, ka uz robežas var notikt provokācijas.

Iepriekš Ukrainas armijas ģenerālštābs sociālajos tīklos publicēja aicinājumu Baltkrievijas tautai nepieļaut valsts ievilkšanu Krievijas karā pret Ukrainu.

"Mēs neesam atbildējuši ne uz vienu bruņotās agresijas izpausmi no jūsu teritorijas. Turklāt mēs neplānojam un negrasāmies veikt nekādas agresīvas darbības Baltkrievijas teritorijā. Tā ir Ukrainas oficiālā nostāja," teikts vēstījumā baltkrieviem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu