Lidmašīnas reisā uz Rīgu neielaiž Krievijas žurnālistu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iļja Azars.
Iļja Azars. Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas neatkarīgā izdevuma "Novaja gazeta. Jevropa" žurnālists Iļja Azars sociālajos tīklos pavēstījis, ka viņš nav ielaists Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" reisā no Berlīnes uz Rīgu, neskatoties uz uz to, ka viņam ir Latvijas izsniegta D kategorijas jeb ilgtermiņa vīza, ziņo Krievijas medijs "Meduza".

Par notikušo Azars informējis svētdienas vakarā.

Viņš norādīja, ka lidostas darbinieki atsaukušies uz Starptautiskās Gaisa transporta asociācijas (IATA) noteikumiem, ka Krievijas pilsoņiem liegts ceļot uz Latviju, ja vien viņiem nav nav A vai C kategorijas vīza (lidostas tranzītvīza vai ilgtermiņa vīza).

"Kad es skaidroju, ka viss ir otrādi un ka, visticamāk, notikusi kļūda, lidostas darbinieki turpināja atsaukties uz IATA paziņojumu un uz priekšnieka teikto telefonā," raksta Azars.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Latvija gandrīz pilnībā pārtrauca vīzu un uzturēšanās atļauju izsniegšanu Krievijas pilsoņiem. Tomēr vairāki Krievijas pilsoņi, tostarp arī žurnālisti joprojām saglabāja tiesības iebraukt Latvijā, balstoties uz ilgtermiņa vīzām.

Šoruden Latvija, kā arī Igaunija, Lietuva un Polija, ieviesa aizliegumu iebraukt Krievijas pilsoņiem ar tūristu jeb īstermiņa vīzām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu