Čulpana Hamatova "Spēlmaņu nakts" ceremonijā ar teju trīs tūkstošus vērtu somiņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

2022. gada teātra balvu pasniegšanas ceremonijā "Spēlmaņu naktī" kā gada aktrise tika izraudzīta tatāru tautības Krievijas aktrise Čulpana Hamatova. Lai gan aktrise uz ceremoniju ieradās bez pompozitātes, nepalika nepamanīts, ka līdzi viņai bija dārgs aksesuārs, šonedēļ raksta izdevums "Kas Jauns".

Uz "Spēlmaņu nakts" apbalvošanas ceremoniju kopš šā gada pavasara no Krievijas uz Latviju atbēgusī aktrise Čulpana Hamatova ieradās bez pompozitātes un vakaru pavadīja kopā ar kolēģiem Baibu Broku un Gundaru Āboliņu.

Ar Āboliņu Čulpana teātrī ir sevišķi sadraudzējusies, un Āboliņam Hamatova pēc ceremonijas pat uzticēja glabāt viņas statueti, novēroja "Kas Jauns".

Izdevums "Kas Jauns" novēroja, ka aktrise, dzīvojot Latvijā un pelnot mazāku algu nekā Maskavā, gluži par trūkumcietēju nav kļuvusi.

Aktrise šim vakaram bija izvēlējusies dārgu aksesuāru - zīmola "Yves Saint Laurent" 2022. gada kolekcijas somiņu, kuras cena ir ap 2700 eiro.

Tieši gada labākās aktrises balva par izcilu darbu Alvja Hermaņa iestudētajā monoizrādē "Post Scriptum" daudzos cilvēkos izraisīja sašutumu un daļā pat "pamodināja zvēru".

Sociālo tīklu lietotāji neglaimojoši izteicās ne tikai par "gada aktrises" godu, bet arī par Čulpanas atbraukšanu uz Rīgu, dēvējot viņu par Kremļa "maigās varas" pārstāvi un Putina atbalstītāju, kura "pametusi sili", kad sapratusi tālāko Krievijas notikumu scenāriju jau kopš 2014. gada.

Tikmēr izrādes "Post Scriptum" režisors, JRT mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis nosodījis šo soctīklu kritiku un sev raksturīgajā sarkasma manierē ieteicis šiem cilvēkiem noskatīties izrādi un iedziļināties tās tematikā, pirms izsaka viedokli.

Tikmēr teātra zinātniece un "Spēlmaņu nakts" žūrijas locekle Zane Radzobe žurnālam "Kas Jauns" atzina, ka žūrija strikti paliek pie sava vienbalsīgā lēmuma Hamatovas balvas sakarā, jo ""Spēlmaņu nakts" balva tiek piešķirta par vislabāko profesionālo sniegumu, nevis vērtējot mākslinieku cilvēcīgās īpašības, reputāciju, tautību vai ko citu. Čulpana izrādē "Post Scriptum" ir nepārspējama. Un žūrija uzņemas atbildību par savu lēmumu."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka teātra režisora Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā Latvijā tika sumināti labākie sasniegumi Latvijas teātra mākslā, pasniedzot balvas tādās kategorijās kā "Ģada mazās formas izrāde", "Ģada aktrise”, "Gada aktieris", "Gada jaunais skatuves mākslinieks", "Gada aktieris otrā plāna lomā", "Gada jaundarbs dramaturģijā" un citās.

Foto: Sabiedrībā zināmi ļaudis pulcējas "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas ceremonijā

"Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā saņēma režisore, skatuves mākslas pedagoģe, Latvijas Kultūras akadēmijas emeritētā profesore Aina Matīsa un režisors, aktieris un skatuves mākslas pedagogs Edmunds Freibergs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu