"Bolt" skrejriteņi šogad izmantoti divtik

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Bolt" elektriskie skrejriteņi.
"Bolt" elektriskie skrejriteņi. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šogad Latvijā divkāršojies reģistrēto braucienu skaits ar "Bolt" elektriskajiem skrejriteņiem, pavēstīja taksometru un citu transporta pakalpojumu platformas "Bolt" pārstāvji.

Kopumā gada laikā lietotāji nobraukuši par 44% vairāk kilometru. Turklāt braucienus ar skrejriteņiem pirmo reizi izmēģinājuši par 60% unikālo lietotāju vairāk nekā pirms gada.

"Bolt" skrejriteņu operāciju speciāliste Latvijā Gerda Kivleniece norāda, ka "Bolt" komanda nemitīgi strādā pie jaunu tehnoloģiju ieviešanas un pozitīvas braukšanas kultūras veidošanas, lai veicinātu skrejriteņu lietotāju drošību un mikromobilitātes attīstību Latvijas pilsētās.

Kivleniece pauž, ka pilsētās, kurās skrejriteņi pieejami jau otro vai pat trešo sezonu, to lietotāji attīstījuši iemaņas un kļūst arvien pieredzējušāki un apzinīgāki.

Tāpat šogad Rīgā darbojas arī "Bolt patruļa", kas ir viens no veidiem, kā uzņēmums cīnās ar nepareizi novietotiem skrejriteņiem.

Kā liecina uzņēmuma informācija, neskatoties uz braucienu skaita palielinājumu, tie kļuvuši teju par trešdaļu jeb 28% īsāki, vidējai ar skrejriteni nobrauktajai distancei sasniedzot 1,8 kilometrus. Tas saskan arī ar "Bolt" izvirzīto mērķi veicināt lietotāju izvēli par labu skrejriteņiem auto vietā īsākiem braucieniem, kas nozīmē mazāk automašīnu uz ceļiem un zemākas oglekļa dioksīda (CO2) emisijas.

"Bolt" pārstāvji skaidro, ka tendenci apliecina arī šogad "Bolt" sadarbībā ar Norvēģijas Transporta ekonomikas institūtu veiktais pētījums, kura rezultāti parādīja, ka lietotnē saņemot pamudinājumu, līdz pat 60% lietotāju īsāku braucienu (līdz trīs kilometru) veikšanai izvēlējās skrejriteņus kopbraukšanas vietā.

Uzņēmumā skaidro, ka "Bolt" komanda rūpīgi seko līdzi laikapstākļiem visās pilsētās, kur pieejami skrejriteņi. Ja temperatūra īslaicīgi samazinās zem nulle grādiem, pastāv iespēja, ka ceļi var būt apledojuši un slideni. Šādā gadījumā skrejriteņi var būt uz ielām, taču tos nav iespējams izmantot līdz brīdim, kad temperatūra atkal būs virs nulle grādiem un nebūs risks, ka ceļš ir apledojis.

Lai veicinātu drošu pārvietošanos, "Bolt" ir ierobežojis visu skrejriteņu maksimālo ātrumu līdz 20 kilometriem stundā,

kā arī skrejriteņa paātrinājums ir lēnāks. Arī uzsniegot sniegam, skrejriteņu darbība var tikt īslaicīgi pārtraukta, taču parādoties ilgstošam sniegam, skrejriteņu sezona tiks apturēta līdz pavasarim.

Latvijā "Bolt" skrejriteņi pieejami 11 Latvijas pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Jūrmalā, Valmierā, Daugavpilī, Ogrē, Liepājā, Ventspilī un Rēzeknē, šogad šim sarakstam pievienojās arī Sigulda un Ikšķile.

"Bolt Technology" ir mobilās lietotnes kompānija, kura ar "Bolt" zīmolu piedāvā kopbraukšanas pakalpojumus, elektrisko skrejriteņu, velosipēdu un automašīnu nomu, kā arī ēdiena un iepirkumu piegādi Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā.

2013. gadā "Bolt" izveidoja Markuss Villigs, kuram pašlaik kompānijas kapitālā pieder 17,05%. 2021. gada 31. decembrī grupu veidoja 48 kompānijas, kuru māteskompānija "Bolt Technology" ir visu "Bolt" lietotņu intelektuālā īpašuma turētāja. Lielāko daļu izpētes un izstrādes darba saistībā ar intelektuālo īpašumu notiek Igaunijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu