Putins var izmantot miera sarunas, lai papildinātu armiju pirms jaunas ofensīvas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas prezidents un kara noziedznieks Vladimirs Putins var izmantot miera sarunas ar Ukrainu, lai papildinātu savu armiju pirms jaunas ofensīvas, paziņojis Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeimss Kleverlijs.

Viņš intervijā laikrakstam "The Telegraph" pauda bažas, ka Krievijas prezidents var izlikties, ka risina sarunas, kamēr patiesībā viņš apmāca vairāk karavīru un uzkrāj vairāk munīcijas.

Viņaprāt, tiem, kas atbalsta Ukrainu, vajadzētu būt "ļoti, ļoti uzmanīgiem", pieejot miera sarunu tēmai. Ministrs brīdināja, ka Putins rīkojas "negodprātīgi".

"The Telegraph" norāda, ka Kleverlijs, kurš šonedēļ piedalījās NATO ārlietu ministru sanāksmi Bukarestē, šaubās, vai Putins patiešām risinās sarunas "ar labiem nodomiem".

"Mums ir jābūt ļoti, ļoti uzmanīgiem, ja "miera" sarunas - es lietoju vārdu "miers" pēdiņās - ierosina Vladimirs Putins," sacīja Kleverlijs.

Pēc viņa teiktā, pastāv risks, ka "Putins vienkārši izmantos pamieru, lai apmācītu vairāk karaspēka un ražotu vairāk munīcijas, kā arī pārbruņotu savu armiju".

"Tad viss, kas notiks, būs atkal tieši tās pašas ainas, es nezinu, pēc sešiem, 12, 18 mēnešiem," piebilda Kleverlijs.

Viņš sacīja, ka jāuzmanās no pauzes, ko Krievija izmanto, lai pārliecinātos, ka tās nākamā agresijas fāze būs efektīvāka par pašreizējo.

"Un redziet, Vladimiram Putinam ir pieredze šajā jautājumā. Gruzija, tam vajadzēja būt vienreizējam notikumam, vai ne? Krima, tam vajadzēja būt vienreizējam, vai ne? Austrumukraina, tam vajadzēja būt vienreizējam notikumam. Patiesībā mēs redzējām, ka viņi visi gatavojas šim jaunākajam agresijas vilnim," sacīja Kleverlijs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu