Sektas līderis ar 19 "sievām" par divdesmito "sievu" iecerējis padarīt meitu padsmitnieci (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: wavebreakmedia/Shutterstock

Poligāmiskas sektas līderis mēģināja uzpirkt savu pusaugu meitu ar pāris "Doritos" čipsu pakām un 50 dolāriem, lai viņa kļūtu par viņa "sievu", raksta portāls "Insider". Taču tā ir tikai aisberga virsotne. 

Pēdējo dienu svēto Jēzus Kristus fundamentālistu baznīca ir no mormoņu baznīcas atdalījusies sekta ASV, Arizonas štatā, kuras locekļi praktizē poligāmiju. Tās līderis Semjuels Beitmens pāris pēdējos gados "apprecējis" 19 sievas, pārsvarā mazgadīgas meitenes, no kurām vienai ir deviņi gadi.

2019. gadā Beitmenam bija tikai viena sieva, bet, kad bēdīgi slavenās sektas pravieti Džefu apcietināja, tad viņš sajuta sevī spējas un aicinājumu kļūt par sektas jauno līderi.

Džefs izcieš mūža ieslodzījumu Teksasas cietumā pēc tam, kad tika notiesāts par vardarbību un seksuālu vardarbību pret bērniem un "laulībām" ar bērniem.

Beitmenu iepriekšējā līdera liktenis, šķiet, nevis biedēja, bet drīzāk iedvesmoja. Viņš ne tikai vairs nebija apmierināts ar to, ka viņam ir tikai viena sieva. Beitmens nolēma, ka viņa nepilngadīgajai meitai jākļūst par viņa sievu.

Viņš aizveda četrpadsmitgadīgo meiteni ekskursijā uz Kanādu un sāka nepavisam ne tēvišķīgas sarunas. Meitene liecinājusi, ka tēvs viņai jautājis, vai viņa ir nodevusies lūgšanām par to, ar ko viņa varētu apprecēties. Kad meitene teikusi, ka ir par jaunu, lai domātu par precībām, tēvs paziņojis, ka viņai paredzēts kļūt par viņa sievu un iznēsāt viņa bērnu.

Braucot atpakaļ uz mājām Arizonā, viņi piestāja kādā benzīntankā. Beitmens nopirka meitai pāris paku "Doritos" čipsu un iedeva 50 dolāru. Meitene izmeklēšanā stāstījusi, ka jutusies tā, it kā tēvs mēģinātu viņu piekukuļot. Viņš viņai arī jautājis, kādu automašīnu viņa vēlas, un apsolījis viņu izvizināt ar lidmašīnu. Tieši to viņš bija darījis uzreiz pēc tam, kad bija apprecējis meitenes māti.

Ar savām pravieša tiesībām pārņemts, pēc atgriešanās mājās Beitmens arī savai sievai, meitenes mātei, paziņojis, ka viņu meita, lūk, tagad būs viņa otrā sieva, kas turklāt iznēsās viņa bērnu.

Kaut arī precējusies ar sektantu, šo meitenes māte sagremot nespēja un tiesā pieprasīja netuvošanās orderi meitai. Beitmens tomēr turpināja sazināties ar meitu pa telefonu, ko viņai pats iedeva. Viņš turpināja viņai stāstīt, kā vēlas viņu  skūpstīt un nepavisam ne tēvišķīgi apskaut, un radīt bērnu.

Meitene arī teikusi izmeklētājiem, ka reiz, kad tēvs bija ieradies mājās, viņš viņu ļoti pretīgi noskūpstījis viņas mazo brāļu priekšā.

2020. gada novembrī par sektu un Beitmenu tiesībsargājošās iestādēs sāka sūdzēties dažādi cilvēki. Kāda sieviete viņu apsūdzēja mazbērnu nolaupīšanā. Apsūdzību apgāza bērnu vecāki, kuri paziņoja, ka neiebilst, ka bērni ir sektā kopā ar Beitmenu. Jādomā, arī paši vecāki bija sektā. 

Šobrīd 46 gadus vecais Semjuels Beitmens atrodas cietumā saistībā ar apsūdzībām, kas saistītas ar bērnu vardarbības izmeklēšanas kavēšanu, kurā viņš savu vainu nav atzinis. FIB viņu apsūdzējis arī meiteņu tirdzniecībā seksa nolūkos.

To, vai Beitmenu gaida mūža ieslodzījums, tāpat kā iepriekšējo sektas līderi, lems tiesa.

Jāteic, ka sektai, kura pirms 93 gadiem atdalījusies no galvenās mormoņu baznīcas. ir sena vēsture attiecībā uz bērnu seksuālo izmantošanu un nostrādināšanu. Tās pirmā līdera Džefa dēls, kurš sektu ir pametis, portālam "Insider" pastāstījis par to, kā sektā klājas bērniem.

Viņš pastāstīja, ka tad, kad viņš dzīvojis sektā, bērni tikuši atdalīti no mātēm un aizvesti uz tālu rančo, kur bijuši pilnīgā Džefa pakļautībā. Bērniem likts celties pulksten piecos no rīta un ilgas stundas strādāt uz lauka. Viņi tika arī nosūtīti veikt neapmaksātus darbus sektas locekļiem piederošos celtniecības uzņēmumos. Šo uzņēmumu nopelnītā nauda finansēja Džefa ģimeni un sektas darbību.

2014. gadā rančo ieradās policija, ko bija izsaukuši aculiecinieki. No īpašuma tika izvesti vairāk nekā 400 bērni. Sektas līderim, rančo īpašniekam Džefam tajā laikā bija 70 "sievas".

Džefa dēls portālam stāsta: "Es uzaugu ar vairākām 15 gadus vecām "mammām". Viņš apprecēja 12 gadus vecus bērnus un man teica, ka viņas ir manas mammas, un viņas pat nebija daudz vecākas par mani."

Semjuels Beitmens, ar kuru sākās šis stāsts, sektas pirmo līderi Džefu labi pazina un sauca viņu par "tēvoci Vorenu". Kas zina, cik mazgadīgu meiteņu par savām sievām un bērnu mātēm plānoja padarīt Beitmens. Katrā ziņā šobrīd abi sektas līderi – vecais un jaunais – ir apcietinājumā. Informācijas par to, ka sekta būtu aizliegta vai izformēta, nav.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu