"Vai tas vispār ir likumīgi?" Iedzīvotāju satrauc bērnudārza darbiniece Mārupē, kura filmē bērnus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Kāda iedzīvotāja satraukta par bērnudārza darbinieci, kura publicē vairākus video, kuros labi redzami arī bērni, ziņo raidījums "Bez tabu".

Īsajos video iemūžināta ikdiena bērnudārzā, daļā no tiem bērns tikai dzirdams, bet citos audzēkņi arī labi redzami. Auklītes video bērnu sejas nav aizklātas.

"Bažas raisa, ka viņa darba laikā filmē sevi, taisa jaunus video un nereti tajos ir redzami bērni, gan arī saprotams, ka bērns ir blakus, kamēr viņa sevi filmē. Dažos video bērnus ir iespējams arī identificēt. Mani uztrauc, vai tas vispār ir likumīgi – filmēt mazus bērnus un publicēt šos video internetā? Kā tas ietekmē bērna uztveri un ko bērns no tā iemācās? Jo skaidri redzams, ka ir brīži, kad, kamēr bērns runā, Gunita ir pārņemta ar sevis filmēšanu," raidījumam stāsta iedzīvotāja.

Bērnudārzs pieder Ķīnas pilsoņiem. Viņi raidījumam norāda, ka darbiniece strādā par auklīti, bērniem viņa ļoti patīk. Par padotās darbību privātajā profilā priekšniecība ir pārsteigta.

Ja cilvēki savā privātā profilā vēlas publicēt svešu bērnu bildes, viņiem jāsaņem vecāku atļauja. Līdz 18 gadiem bērni ir tiesībnespējīgas personas, par viņiem atbild vecāki, skaidro Datu valsts inspekcijas pārstāve.

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu