Viņam patīk valkāt svārkus un augstpapēžu kurpes. Vīrieši viņam saka paldies (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Markam Braienam, inženierim no Vācijas, patīk ģērbties svārkos un augstpapēžu kurpēs. Viņa "Instagram" kontam seko jau 634 tūkstoši cilvēku. 

Marks Braiens kļuva slavens ar savu īpašo modes tvērienu, ko daudzi sauca par "hibrīdizskatu". Marks drosmīgi kombinē vīriešu topus, kreklus un žaketes ar sieviešu svārkiem un augstpapēžu apaviem. Sākumā viņš aizrāvās ar tērpu modelēšanu un miksēšanu savam priekam, bet tagad pelna naudu arī kā modelis, piedaloties dažādos modes projektos.

Marks Braiens sevi pozicionē kā heteroseksuālu vīrieti, viņš jau ilgus gadus ir precējies trīs bērnu tēvs. Redzot viņa apģērbu, cilvēki mēdz pārprast viņa identitāti. Tas ir saprotami. Jāatzīst, ka gludi skūts vīrietis ar muskuļotu fiziska darba strādnieka ķermeni zīmuļveida svārkos un augstpapēžu kurpēs nav pati ierastākā kombinācija.

Portāls "Dazed" raksta, ka Braiens juties spiests sevi uzsvērti un strikti nodalīt no LGBT kopienas. Kādā televīzijas intervijā viņš teicis, ka daudzu LGBT kopienas biedru apģērbu izvēle viņa dzīvi padarījusi sarežģītāku: "Tagad tiek uzskatīts, ka esmu gejs, bet viss, ko vēlos, vienkārši ir valkāt svārkus un augstpapēžu kurpes, neklasificējot to kā kaut ko seksuālu."

Uz augstpapēžu kurpēm Braiens ar kāru aci skatījies kopš studiju gadiem. Portālā "CR" aprakstīts, kā viņš studiju gados dzīvojis studentu kopmītnēs kopā ar istabas biedru, kuram bijusi slaida, gara draudzene. Viņai bijis liels kājas izmērs, bet tas viņu netraucējis valkāt augstpapēžu kurpes. Meitene ievērojusi Braiena interesi par viņas kurpēm un iedrošinājusi viņu tās piemērīt – kājas izmēri abiem bijuši teju vienādi.

Sev par prieku Braiens augstpapēdenes uzvilcis šad un tad. Viņš stāsta, ka uzaudzis un dzīvojis nelielā pilsētiņā Teksasā – protams, iesoļot vietējā krodziņā augstpapēžu kurpēs nebija iespējams. Viņu pārprastu. Pārcēlies dzīvot uz Vāciju un apprecējies, Braiens savu stilu varēja izpaust brīvāk. Tad arī viņš sāka šad un tad valkāt svārkus. 

Marks Braiens uzsver – viņa ģērbšanās manierē nav nekā seksuāla, viņš necenšas nevienu seksuāli izaicināt, un viņš arī nav vīrietis, kurš pārģērbjas par sievieti. "Es nejūtu atšķirību, valkājot bikses vai svārkus. Galu galā tas ir tikai apģērbs, tā ir mode. Un tam nav nekāda sakara ar seksualitāti," viņš saka.

Braiens savā "Instagram" kontā saņem tūkstošiem ziņu no visas pasaules. Viņš saka: "Es neesmu pārsteigts, kad vīrieši man raksta: "Tu esi man atvēris acis" vai "Tu man dod drosmi būt man pašam". Bet pārsteidzoši ir tas, ka man raksta arī sievietes: "Es gribu valkāt vīriešu drēbes, un tu man palīdzēji atrast spēku vienkārši neuztraukties par to, ko citi cilvēki domā." Man raksta arī daudzas mātes, kurām ir mazi dēli vai meitas, kuri vēlas valkāt abu dzimumu drēbes. Viņas ir pateicīgas, ka es parādu, ka jebkurš nekautrējoties var valkāt jebko."

Braiena radītais stils motivē citus, bet tas ir uzlabojis arī viņa paša dzīvi. Viņš atzīst: "Es kļūstu vecs, tāpēc esmu pamanījis, ka sāku staigāt mazliet salīcis. Valkājot augstpapēžu kurpes, ir jāturas taisni! Patiesībā tas viss man ir devis lielāku iekšējo pārliecību - ne tikai pārliecību par to, ko daru modes pasaulē, bet arī pārliecību par visu, ko daru savā ikdienā."

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu